Hlavní navigace

FOTOGALERIE: Psychiatrická klinika

25. 4. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com
Nahlédněte do nově zrekonstruovaného komplexu centra, které zajišťuje rehabilitaci duševně nemocných na všech úrovních péče. Pozvala nás Všeobecná fakultní nemocnice v Praze.

Psychiatrická rehabilitace má kromě humánního aspektu i velký ekonomický význam tím, že zkracuje dobu hospitalizace a usnadňuje spolupráci s nemocným, zkracuje pracovní neschopnost a zabraňuje invalidizaci duševně nemocných. Nabídka psychiatrických rehabilitačních technik a programů významně redukuje náklady léčby a snižuje důsledky psychických onemocnění.

Hlavní podstatou projektu, který je realizován na Psychiatrické klinice VFN a 1. LF UK, je zajištění komplexnosti resocializace, usnadňující pacientům návrat jak zpět do rodiny, tak do společnosti.

Nově vybudované, upravené a vybavené prostory pomohou přizpůsobit aktivizační programy individuálním potřebám nemocných a zajistit bezbariérovou a nestigmatizující péči.

Uvedených cílů bude dosaženo prostřednictvím:

  • úprav a vybavení stávajících prostor rehabilitace
  • vybudování terapeutické zahrady
  • zřízení bezpečného bezbariérového přístupu
  • rekonstrukce přístupové cesty k terapeutické zahradě
  • integračních aktivit probíhajících v chráněné dílně a v integračním centru
  • přizpůsobení a vybavení venkovních prostor pro psychoedukaci a integraci duševně nemocných
  • vzdělávání odborného personálu

„Realizací projektu dosáhneme implementace nového systému ucelené rehabilitace duševně nemocných pacientů. Propojením stávajících rehabilitačních součástí kliniky s nově vytvořenými v rámci projektu vzniká komplexní centrum zajišťující rehabilitaci duševně nemocných na všech úrovních péče.“ uvádí prof. Jiří Raboch, přednosta Psychiatrické kliniky VFN a 1. LF UK.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).