Hlavní navigace

Festival regionálních potravin Plzeňského kraje – najdete tu farmáře i kurz vaření zdarma!

14. 6. 2011

Sdílet

Součástí festivalu bude farmářský trh a kuchařská show zaměřená na přípravu jídel z lokálních potravin. Historicky první prodejní Festival regionálních potravin na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje (vstup z Purkyňovy ulice) začíná v pátek 17. června ve 14 hodin a potrvá do 20 hodin. V sobotu startuje v 10 hodin dopoledne a končí v 18 hodin.

Součástí festivalu bude farmářský trh a kuchařská show zaměřená na přípravu jídel z lokálních potravin.

Historicky první prodejní Festival regionálních potravin na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje (vstup z Purkyňovy ulice) začíná v pátek 17. června ve 14 hodin a potrvá do 20 hodin. V sobotu startuje v 10 hodin dopoledne a končí v 18 hodin.

Návštěvníci se tu mimo jiné dozvědí, které potraviny získají titul Regionální potravina Plzeňského kraje 2011.

Součástí festivalu bude farmářský trh zaměřený především na produkty z Plzeňského kraje a ochutnávky vítězných výrobků z loňského i letošního ročníku soutěže Regionální potravina.

Připraven je bohatý program, ve kterém nebudou chybět kuchařská show, zaměřená na přípravu jídel z lokálních potravin, zajímavé besedy, a hudební vystoupení.

Zájemci se také mohou přihlásit i na kurzy vaření z regionálních potravin, které budou součástí festivalu. Kurzy vaření z regionálních potravin se uskuteční v sobotu 18. června 2011 v Hotelové škole v Plzni (U Borského parku 3, Plzeň-Bory). Povede je zkušený, progresivní kuchař Martin Havlík (šéfkuchař, gastrokonzultant, člen Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, oceněný bronzovou medailí M. D. Rettigové), který je zastáncem moderního trendu využívání lokálních surovin při přípravě pokrmů… více.

Vstup na akci i kurzy vaření jsou zdarma.

Pravidelné Plzeňské farmářské trhy se konají 25. 6.

Kompletní program a další informace najdete zde.

Farmářský trh s regionálními produkty v rámci festivalu najdete na nádvoří Krajského úřadu v pátek 17. 6. od 14 do 20 hodin a v sobotu 18. 6. od 10 do 18 hodin.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).