Hlavní navigace

Osmdesát farmářských trhů pro tento týden!

19. 9. 2011

Sdílet

 Autor: Karlínské farmářské trhy
Osm desítek trhů ale není konečné číslo. Na některých místech se prodává i několikrát v týdnu, navíc za čerstvým zbožím můžete vyrazit i do několika prodejen s farmářským sortimentem.

Jako obvykle jsme pro vás připravili přehled farmářských a obdobných trhů či prodejen s farmářským sortimentem z celé ČR na tento týden. Najdete ho ZDE.

A co je na trzích nového?

Geopark Vysočina ve spolupráci se Svazem venkovské turistiky a mikroregionem Telčsko připravil projekt Farmářské trhy v Telči. Do konce roku plánuje uspořádat celkem tři trhy, další pak podle zájmu v příštím roce. První farmářské trhy se v Telči uskuteční tuto sobotu 24. září, dále pak 8. a 22. října (vždy od 9 do 16 hodin).


Autor: Karlínské farmářské trhy

První trh bude spojen s řemeslnými trhy a svatováclavskými slavnostmi. Trhy se budou konat na náměstí Zachariáše z Hradce. Pořadatelé slibují 12 prodejních míst, kde bude nabízena čerstvá zelenina, ovoce, jablečný mošt, uzeniny, pečivo, ryby, med, medovina a další včelí produkty, kozí sýry, vejce, ale třeba i řezané květiny z produkce místních farmářů či jako prodej ze dvora. „Rádi bychom pořádáním trhů navázali na doby dřívější a vytvořili v Telči tradici novodobých farmářských trhů,“ říkají pořadatelé… více.

Také v Plzeňském kraji najdete tuto sobotu nové farmářské trhy – ve Zbirohu. Město jimi navazuje na tradiční Václavské trhy. 24. září od 9 do 16 hodin najdete v proluce na Masarykově náměstí ve Zbiroze burčák, moravské víno, uzenářské výrobky, domácí sýry, ovoce, zeleninu a další zemědělské produkty. Dále bude možné zakoupit řemeslné výrobky a jiné produkty vlastní výroby… více.

Již 10. září zahajoval další nový trh U vrby v Českých Budějovicích. Protože se bude konat v vždy v sobotu jednou za 14 dní od 7 do 13 hodin, máte 24. září další příležitost k návštěvě. „Trh U vrby je koncipován jako rodinný trh, takže vedle možnosti nákupu potravin a výrobků od lokálních producentů bude připravený i zajímavý program zejména pro rodiny s dětmi – pohádky a workshopy. Naším cílem je nejen obohatit tradici tržišť jako takovou, ale podpořit i atmosféru jedné z historických čtvrtí v centru Českých Budějovic,“ upřesnila koordinátorka projektu Dana Kalistovávíce.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).