Hlavní navigace

Farmářské trhy v Karlíně myslí na rodiny s dětmi

29. 4. 2011

Sdílet

Karlínské trhy zahajují v sobotu nové pojetí – nejen nákup, ale hlavně klid a pohoda.  Po dvou sobotách (trhy v Karlíně začaly 16.dubna), kdy se vystřídala řada nových prodejců aby si ozkoušeli karlínský prostor, najíždějí v konci dubna Karlínské farmářské trhy, kterých bude letos celkem šestadvacet, na novou koncepci, kdy se součástí trhů stávají i různé společenské akce a události. 

Karlínské trhy zahajují v sobotu nové pojetí – nejen nákup, ale hlavně klid a pohoda. 

Po dvou sobotách (trhy v Karlíně začaly 16.dubna), kdy se vystřídala řada nových prodejců aby si ozkoušeli karlínský prostor, najíždějí v konci dubna Karlínské farmářské trhy, kterých bude letos celkem šestadvacet, na novou koncepci, kdy se součástí trhů stávají i různé společenské akce a události. 

Návštěvníci trhů, tak budou mít možnost prožít dny věnované tradičním svátkům, jednotlivým plodinám a nebo taky nejrůznějším podobám relaxace. Protože trh v novém pojetí to není horečný nákup ale zejména klid a pohoda. 

K zeleni, zpěvu ptáků a dostatku prostoru na Karlínském náměstí, kterými se karlínský trh odlišuje od jiných trhů, se přidají specializované produkce, hudební i divadelní akce, výstavy a vystoupení zaměřené především na děti a na rodiny s malými dětmi.

Trhům, které budou posilovat podle potřeby prodej vybraných plodin (v nejbližším měsíci např. chřest a jahody i s nabídkou gastronomie) budou významně pomáhat Dům dětí a mládeže Karlínské Spektrum (DDM Spektrum), středisko Junáka Sfinx, Sokol Libeň, Centrum integrace dětí a mládeže (CID), Metropol TV a další.  Rodičům poskytne DDM (který je umístěn v těsném sousedství trhů) hlídání malých dětí od 10 do 14 hodin v klubu Kostička (vstup 20 Kč) a pravidelně se tady pro předškoláky budou konat také divadelní představení pro nejmenší. Právě 30. 4. to bude “Kouzelné malování s čarováním”.

Trhy ve znamení měsíce lásky

Protože už v neděli je 1. máj, bude trh tentokrát probíhat ve znamení počínajícího měsíce lásky a magické noci čarodějnic. Nebude chybět májka ani další atrakce, zejména pro děti.

Trh bude kromě tradičních jistot, ke kterém v Karlíně patří např. bezlepkové uzeniny z Týna nad Vltavou ing. Kozla, chléb a pekařské výrobky Štefan z Lukové, mléko a jogurty farmy Němcovy nebo třeba slovenské sýry ze salaše Zázrivá, nabízet nově sýry z horského statku Abertamy, chlazenou drůbež z farmy Štěpánovsko anebo třeba klobásy, špeky a salámky uzenářství M+V Most a uzenářství Ježek. Svou premiéru bude mít druhá kavárna Můj šálek kávy/ Doubleshot, která nabídne kávu přímo dováženou od vybraných farmářů z Afriky a Jižní Ameriky (Fair direct). Pro malé nebudou chybět pečené vafle se šlehačkou a budeme mít možnost ochutnat i čarodějná jídla z Góvindy.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).