Hlavní navigace

Prvních žadatelé dostanou dotaci na farmářské trhy

26. 4. 2011

Sdílet

Více než tři miliony korun rozdělilo ministerstvo mezi pořadatele farmářských trhů. Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa podepsal rozhodnutí o dotaci pro prvních 23 žadatelů o grant z revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí na podporu vzniku a pořádání farmářských trhů. Ty tak vzniknou například v Karlových Varech, Třeboni, Havlíčkově Brodu nebo v Praze 12. Mezi žadatele ministerstvo rozdělilo více než 3 miliony korun.

Více než tři miliony korun rozdělilo ministerstvo mezi pořadatele farmářských trhů.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa podepsal rozhodnutí o dotaci pro prvních 23 žadatelů o grant z revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí na podporu vzniku a pořádání farmářských trhů. Ty tak vzniknou například v Karlových Varech, Třeboni, Havlíčkově Brodu nebo v Praze 12. Mezi žadatele ministerstvo rozdělilo více než 3 miliony korun.

První kolo podávání žádostí skončilo 6. dubna 2011. Hodnotící komise, která se sešla 18. dubna 2011, z třiceti došlých žádostí o dotaci podpořila třiadvacet, a to obce i občanská sdružení a rozdělila mezi ně celkem 3 199 491 korun.

„Snažili jsme se o maximální urychlení celého procesu hodnocení žádostí, které tak trvalo pouze dva týdny,“ řekl ministr Tomáš Chalupa.

Pořadatelé trhů by se měli také podílet a naplňovat i připravovaný kodex pro správné fungování trhů Ministerstva zemědělství. Cílem je podpořit rozvoj malých českých výrobců a ze značky „farmářské trhy“ vytvořit záruku kvality.

Další kolo průběžné výzvy Ministerstva životního prostředí na podporu vzniku a pořádání farmářských trhů bude ukončeno 6. května 2011.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).