Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech? od anonym - Autor je zřejmě taky pod vlivem mlékarenské lobby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2017 9:13

    bez přezdívky

    Autor je zřejmě taky pod vlivem mlékarenské lobby nebo je totální neprakta.
    Jednak je máslo hotové za pár minut a náklady na umytí 1 šlehací mísy nejsou nijak velké a potom jaksi "zapomněl", že v případě výroby ze šlehačky mu z hotového másla zbyde z poloviny použité suroviny podmáslí, což je vpodstatě nízkotučná smetana, která se dá použít při vaření. To se mu do kalkulace cen nějak nedostalo.
    No nic. Lépe o tom nepsat, než mlékarenský průmysl zdraží i šlehačku.
    Pak přejdeme na nízkotučnou dietu a národ zhubne. :-)

  • 8. 9. 2017 19:44

    Seiser (neregistrovaný)

    Autor to popsal zcela přesně ;-) Zkuste se někdy podívat tam, kde se máslo vyrábí profesionálně a přesto stále ručně. Potom možná pochopíte o čem autor psal a třeba poznáte rozdíl oproti tomu co stvoříte doma. Ta nízkotučná smetana mě pobavila :-D Tím jste jen potvrdila autorova slova ;-)

  • 9. 9. 2017 8:44

    bez přezdívky

    Nevím, z které lobby jste, ale já to doma občas dělám. Máslo takto vyrobené nám chutná více než kostka z obchodu. A je mi jedno zda vás "pobavila" nízkotučná smetana či ne, můžete se třeba smíchy potrhat a 100 hodin tady polemizovat o názvu podmáslí, ale jednoduchou kalkulaci:
    - za cenu 2 šlehaček, která je stejná nebo nižší než 200 g másla
    vyrobíte
    cca 200g másla a 300ml podmáslí -
    prostě neokecáte.
    Nevím, čím bych měla tvrdit autorova slova, toto je reálná praxe.
    Takže vy sám jste buď mimoň nebo kámoš autora.

  • 9. 9. 2017 22:44

    Seiser (neregistrovaný)

    Proč u vás v ČR, když má někdo jiný názor, musí být hned z nějaké loby a nebo mimoň? :-D Vyrobím v Alpách za letní sezonu ručně přibližně dvě tuny másla ;-) Není to sice moje nejoblíbenější činnost, ale při výrobě sýrů zkrátka u mlíka tu tučnost upravit musíte. Pokud vám zůstává místo podmáslí "nízkotučná smetana", tak jste potvrdila tyto autorova slova:
    "Ne každý je ale při výrobě vlastního másla dostatečně zručný, takže výsledný produkt obsahuje často méně mléčného tuku než máslo v obchodech, prostě proto, že část tohoto tuku při domácí výrobě ze smetan či mléka nedokážeme „vymačkat“." Zdravím ze Südtirol :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).