Hlavní navigace

Názory k článku Dítě do třiceti? Rozhodně ne, tvrdí některé dnešní ženy

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2017 9:33

    Daneba

    To není jen feminizace. To je celkově po listopadu "vtloukání" do mladých, že konečně všechno můžou a zatajování případných mantinelů. Ať už povinností, úcty, prostě jakýchkoliv potřebných sebeomezení. Takže generace dospívající po "listopadu" tomu svým uvažováním a "sobeckostí" dost odpovídají. A čím mají větší možnosti (inteligence, vzdělání, peníze a následně možnosti), tím častěji je dítě vnímáno ne jako dar, ale jako jakési sebeomezení. Setkala jsem se s tím, že žena okolo 30 let se cítila velmi dotčená upozorněním lékařů (v tisku) na to, že ženské tělo prostě na těhotenství po třicítce reaguje jinak. A také s případem, kdy jakoby před čtyřicítkou do seznamu kariéry, majetku a zážitků chyběla ještě nějaká "hračka". To je pak divení, že to třeba roky "nejde"! Pak - na pojištění - několikrát pokus o umělé oplodnění a ještě údiv, když se dítě narodí a není zcela zdravé. A to nejde jen o zjevné genetické vady. Můžou nastat i další zdravotní problémy, které s tím vším souvisí. .... A nějak se zapomíná říkat, že za rozhodnutí matky pro cílené oddalování těhotenství nakonec zaplatí hlavně to dítě!!! Co je to za "rodiče", kteří toto riziko (pro své dítě) podstoupí kvůli kariéře, majetku, zážitkům??!!!

  • 4. 8. 2017 9:56

    Daneba

    Ad feminizace ještě jednou. Není to přesně o tématu článku, ale jde o stejnou věc - sobectví rodičů na úkor ještě nenarozeného potomka! Je to rodičovství pánů nad 50 let. Chtějí dokázat sobě nebo druhým, že se ještě na to vzmůžou! Kdo z nich přemýšlí o tom, jak se bude cítit 18 letý většinou ještě puberťák se 70 letým otcem? A kdo z nich přemýšlí o tom, že vlastně "dělají" s dost velkou pravděpodobností polovičního sirotka? A je jim jedno, že oni třeba měli rodiče do svého vysokého věku a svému dítěti vědomě připravují budoucnost zcela jinou? Majetek není všechno!
    Nějak zapomínáme na to, jaký život připravujeme svým dětem, a nebo je vědomě připravujeme na to, že majetek je všechno a city, vztahy jsou zcela vedlejší záležitost! Bohužel tomu napovídá celkové "vedení" společnosti, celková neúcta k rodinám a "instituci" manželství. Hájíme sebe, menšiny, ... a zapomínáme na city, pocity, vztahy a budoucí život našich dětí!!!

  • 4. 8. 2017 10:31

    Dana Mihulkova (neregistrovaný)

    Některé ženy budují kariéru, jiné ne a mají děti "před třicítkou". Ale obě mají společné- vědí, že dítě bude stát peníze, čas a úsilí vychovat z něj slušného i úspěšného člověka.
    Pak tady ale máme spoustu nepřizpůsobivých, kteří vidí v dítěti přesný opak- výdělečnou činnost. Čím víc dětí nasekají, tím více peněz dostanou od sociálky i z radnice. Mimochodem- našich peněz. Klidně vychovávají (spíše vedou příkladem) svoje děti pro kriminál.
    Co myslíte, co je lepší?
    Naše vlády se vůbec nesnaží podporovat zakládání klasických rodin a nemají žádnou populační politiku. Je to trestuhodné a krátkozraké. Viditelně podporují gaye a lesbičky, kteří se nemnoží.

  • 4. 8. 2017 11:33

    bez přezdívky

    Dítě do třiceti? Rozhodně ne, tvrdí některé dnešní ženy. Tvrdit mohou co chtějí, biologické hodiny nečekají, a příroda to jasně určila za nás.
    To holky neošálí.:-)

    Vídám rodiče kdy matky mají kolem 40, tátové 50 i víc, je to směšné, trapné a mají totálně nevychované spratky, které s nimi cvičí a otravují okolí.

  • 4. 8. 2017 12:08

    bez přezdívky

    Hm. Je mi 42 a díky selhání bariérové antikoncepce jsem otěhotněla. Na dítě jsem se těšila, myslela jsme si, že bude prima mít zase doma miminko a myslela jsem si, že si ho dokážu užít i víc než v hektickém mládí.
    Až od vás jsem se dozvěděla, že jsem směšná, trapná a v břiše nosím spratka, kterej se mnou bude cvičit a otravovat okolí. Tak snad abych šla na potrat, abyste se necítila pohoršena mnou tak jako se cítíte pohoršena jinými maminkami, které milují své děti bez ohledu na to, že už jsou starý a trapný a místo lásky by raději měly zajistit svým dětem bleskovej vajškrab?
    Promiňte, ale myslím, že jste trapná, směšná a otravujete okolí.

  • 4. 8. 2017 15:47

    Daneba

    Asi je dost důležité, co tu jenom zmiňujete. Dítě nebo děti už máte. Nevím, v jakém věku, ale jste zkrátka trochu jiný "případ" :-)
    Myslím, že v článku a i v mých připomínkách se mluví o prvorodičkách. Snad máte fungující vztah a tak nezbývá než Vám držet palce, abyste to Vy i to malé zvládli. Nejde o trapnost. Vy jste teď ještě v nejlepších ženských letech a nic Vám nepřipadá nemožné nebo těžké. Jste plná sil a máte krásnou vyhlídku mít doma znovu to malé. Každý je v 60 letech trochu jiný, ale i tak je to velký rozdíl proti 42! S vlastním zdravím i výchovou. Každopádně přeji hodně prožitých radostí!

  • 4. 8. 2017 11:37

    jakmal

    Já v tomhle lituji ženy a nechápu proč chtějí děti. Těhotenství jim dost "zničí" tělo. (hormony, odvápění kostí, změny na mozku, atd.) a v podstatě to odnesou celé a chlap jen přihlíží. Tak se nedivím, že mít děti odkládají nebo je nechtějí vůbec.

    Hlavně je tady přelidněno protože lidi na dětech "vydělávají" a stát je v tom ještě podporuje. Rodinám s dětmi bych dal minimální bonusy, protože to vždycky zaplatí ostatní z daní.

    Chceš mít dítě? Tak si uvědom, že to něco stojí.

  • 5. 8. 2017 10:04

    bez přezdívky

    Hlavním důvodem, proč řada žen nemá dítě ve třiceti příp. později není ani tak, to že chtějí studovat, cestovat, ženou se za kariérou, apod, ale to že nenajdou mužského, který by s nimi chtěl mít děti.

    Mám několik kamarádek, co jsou samy, bez dětí a je jim kolem 40ti, ale ani jedna z nich si toto sama nevybrala. U 2 to byly zdravotní důvody a u ostatních to byly vztahy.

    Kariéra a sobeckost žen jsou opravdu až na dalších místech.

    Sama jsem měla dítě ve 33 a přijde mi to dobré. Měla jsem již zkušenosti, ale jsem ještě mladá na to, abych ho vychovala. Až půjdu do důchodu, bude si již dávno sám vydělávat.

    Optimální věk pro to, kdy mají mít ženy děti považuji 28 až 35.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).