Hlavní navigace

„Cyklisto, vjeď mezi auta“ mohla by říkat cedule

16. 4. 2009

Sdílet

Mezinárodní výstava lodí a vodních sportů nazvaná Lodě na vodě, která v těchto dnech probíhá na Vltavě na Rašínově a na Hořejším nábřeží v Praze, netěší cyklisty. Důvodem je nečekaný zátaras u železničního mostu na pravém břehu řeky. Tvoří jej plot na nejfrekventovanější cyklistické trase ve městě. Překvapeným cyklistům, kteří se o uzavírce dozvědí až když k ní dojedou, tak nezbývá, než kličkovat po zacpané silnici mezi auty.

Mezinárodní výstava lodí a vodních sportů nazvaná Lodě na vodě, která v těchto dnech probíhá na Vltavě na Rašínově a na Hořejším nábřeží v Praze, netěší cyklisty. Důvodem je nečekaný zátaras u železničního mostu na pravém břehu řeky. Tvoří jej plot na nejfrekventovanější cyklistické trase ve městě. Překvapeným cyklistům, kteří se o uzavírce dozvědí až když k ní dojedou, tak nezbývá, než kličkovat po zacpané silnici mezi auty.

Stejně tak jsou překvapení i motoristé, kteří o uzavírce rovněž nevědí a tudíž cyklisty častují často nevybíravými jmény. Nespokojení jsou tak obě skupiny účastníků silničního provozu.

Praha 2, která o uzavírce rozhodla, však odmítá své pochybení napravit.

Náplavka v úseku od Výtoně k Palackému mostu bude uzavřena až do skončení výstavy, tedy do neděle 19. dubna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).