Hlavní navigace

Co je to – masticha?

19. 1. 2011

Sdílet

Unikátní přírodní produkt, který se získává ze stromu Pistacia lentiscus (Řečík lentišek) rostoucího na řeckém ostrově Chios, který se využívá v gastronomii, pro výrobu kosmetiky, lék pro podporu zažívání a pro prevenci žaludečních vředů. Již od středověku je masticha známá jako prostředek na bělení zubů, vonný dech a také pro léčbu žaludečních potíží. V současnosti se masticha nejenom žvýká v surové podobě a jako přísada ve žvýkačkách, ale je využívána ve středomořské gastronomii, v kosmetice…

Unikátní přírodní produkt, který se získává ze stromu Pistacia lentiscus (Řečík lentišek) rostoucího na řeckém ostrově Chios, který se využívá v gastronomii, pro výrobu kosmetiky, lék pro podporu zažívání a pro prevenci žaludečních vředů.

Již od středověku je masticha známá jako prostředek na bělení zubů, vonný dech a také pro léčbu žaludečních potíží. V současnosti se masticha nejenom žvýká v surové podobě a jako přísada ve žvýkačkách, ale je využívána ve středomořské gastronomii, v kosmetice a v lékařství.

Vzhledem k jedinečnosti mastichy právě z ostrova Chios je označení Masticha Chiu uznáno jako Chráněné označení původu Evropské unie (PDO).

Produkt je 100% přírodní a pomáhá s řadou zdravotních obtíží i civilizačních chorob:

  • Zápach z úst
  • Kazivost zubů
  • Problematická pleť
  • Vysoký krevní tlak
  • Vysoký cholesterol
  • Potíže se zažíváním
  • Peptické vředy
  • Zácpa

Pokud trpíte některými z těchto zdravotních obtíží a chcete se vyhnout chemickým preparátům, vyzkoušejte produkty s obsahem mastichy. Široká škála zpracování mastichy nabízí zákazníkovi možnost vybrat si produkty od žvýkačky až po oleje.

Kompletní informace naleznete na www.masticha.cz.

Mohlo by vás zajímat: Alternativní medicína

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).