Hlavní navigace

Čeští zoologové si ze Senegalu přivezli vzácný trus

Sdílet

Uplynulých pět let jezdili čeští zoologové pravidelně do Senegalu. Když se řekne, že z cest přivezli trus, není to žádné znevažování. Nasbírali totiž 17 000 vzorků trusu antilop, z něhož se dozvídají informace o životě těchto sudokopytníků. Kromě toho čeští vědci v Senegalu zkoumali netopýry, kteří mohou přenášet nemoci. A také ptáky, parazity a další živočichy.

Uplynulých pět let jezdili čeští zoologové pravidelně do Senegalu. Když se řekne, že z cest přivezli trus, není to žádné znevažování. Nasbírali totiž 17 000 vzorků trusu antilop, z něhož se dozvídají informace o životě těchto sudokopytníků.

Kromě toho čeští vědci v Senegalu zkoumali netopýry, kteří mohou přenášet nemoci. A také ptáky, parazity a další živočichy.

V západoafrickém Senegalu se zatím žádný terénní systematický výzkum neuskutečnil, vysvětlil při setkání s pražskými novináři hlavní koordinátor českých zoologických expedic Petr Koubek z Ústavu biologie obratlovců Akademie věd v Brně.

Celý článek si můžete přečíst na serveru Aktualne.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).