Názory k článku
Český zákazník uvěří skoro všemu

Jiří
Jiří (neregistrovaný) ---.krasl.com
29. 1. 2014 8:13 Nový

hranolky

celé vlákno

U ovoce je to (doufám) fáma, ale že se hranolky před mražením máčejí v takových rozkošnostech, jako je hydroxid, je bohužel pravda. Ostatně – ty dobré hranolky (jak je ve Francii a v Belgii zvykem) nejsou z mraženého polotovaru. A vyplatí se udělat si občas hranolky z čerstvých brambor i doma – chutná to úplně jinak!

Pepan
Pepan (neregistrovaný) 78.156.45.---
29. 1. 2014 8:23 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

k tomu je třeba dodat, že pro dobré domácí hranolky je třeba dobré odrůdy brambor, ne z každé odrudy je uděláte

REMET
REMET (neregistrovaný) ---.remet.cz
29. 1. 2014 10:15 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

Ale z zadne nechutnaji tak hnusne jaky ty mrazene (usmazena bramborova kase ve tvaru hranolky).

lol
lol (neregistrovaný) 194.228.13.---
29. 1. 2014 10:33 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

tak nesmite kupovat jen ty nejlevnejsi tesco hranolky, ale vybrat si firmu co je vyrabi z brambor na trhu je dost prodejcu jen nebyt liny

jehovista
jehovista (neregistrovaný) 194.213.54.---
29. 1. 2014 19:21 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

Hydroxid je nazev skupiny sloucenin a taky by me zajimalo, v jakem konkretnim hydroxidu se maceji.

chytrej
chytrej (neregistrovaný) ---.backer.cz
30. 1. 2014 16:16 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

Jojo, jídlo je samá chemie. Tuhle jsem koupil chipsy, a představte si, ti lumpové to posypali chloridem sodným!

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 62.216.147.---
31. 1. 2014 9:36 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

Ale zase tak strašné s tou chemií to není. Před časem jsem koupil kilovku kuchyňské soli a tam bylo napsáno, že obsahuje 2% NaCl (nekecám). Co je ten zbytek tam napsáno nebylo.

Sten
Sten (neregistrovaný) ---.parawide.eu
3. 2. 2014 17:42 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

Tipuji to na hydroxid vodíku neboli DHMO :-)

Petu
Petu (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
29. 1. 2014 21:38 Nový

Re: hranolky

celé vlákno

řekla bych, že záleží na výrobci, např. zde je krásné video britského výrobce bez jakýchkoli chemikálií http://www.youtube.com/watch?v=fs6gyLPNF7U
logicky domácí musí chutnat jinak, doma si je nenapařujeme kůli loupání, ale vememe škrabku, nemáčíme v horké a studené vodě kůli barvě, prostě nakrájíme a smažení/pečení také nemáme v těchto podmínkách ..
takže je na každém z nás, jestli věří výrobci nebo je líný anebo chce vědět, co jí a tu práci si s tím dá ..
každopádně způsob konzervace a přidaná chemie by měla být uvedena na obale, takže platí zlaté pravidlo číst, číst a ještě jednou číst ..
a když už jsme u hranolek, doporučuji udělat změnu a místo z brambor si je připravit z celeru ňami ňami

Pepan
Pepan (neregistrovaný) 78.156.45.---
29. 1. 2014 8:26 Nový

Ikdyž

na každém šprochu pravdy trochu ;-)

Monika
Monika (neregistrovaný) ---.tmcz.cz
29. 1. 2014 11:16 Nový

Namáčené ovoce

celé vlákno

Co se týká namáčení ovoce a zeleniny, stačí někdy zajít do Lidlu v komplexu obchodního domu Labuť. Nebo praktiky Alberta v Palladiu, neuvěřitelné! Už bezpečně poznám, co se dá koupit ze zeleniny a ovoce. Praktiky, aby vše vypadalo čerstvé, JE SKUTEČNOST - vše je polité vodou, pak si ovoce a zeleninu přinesete domů a okamžitě Vám to začne hnít. Snažím se kupovat spíše balené věci, a to co je suché. V létě jedině na farmářském trhu. Ale, tak jak se podvádí v Čechách, co se týká ovoce a zeleniny. To jsem neviděla v Německu ani v Polsku, a to jsem v obou zemích delší dobu žila.

pavel
pavel (neregistrovaný) 62.216.147.---
30. 1. 2014 7:39 Nový

Re: Namáčené ovoce

celé vlákno

Jestli těmi praktikami myslíte navlhčení zeleniny, tak vám posloužím svojí zkušeností.

Před časem jsem strávil pár měsíců v US a v apartmánu byla taková ta obrovská chladnička jak z filmu. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že je napojená na vodovod, a kromě výrobníku ledu má ještě v oddíle pro zeleninu rozprašovač vody. A skutečně asi tak dvakrát denně oddíl pro zeleninu naplnila jemnou mlhou. Tak dlouho, jak v té ledničce, mi zelenina nikdy předtím ani potom nevydržela. Takže chyba asi nebude na straně prodejců.

sarlot.ka aura:10

Možná se ovoce nekřehčí

celé vlákno

...ale zase se s ním dělají jiné kousky, aby zvládlo dopravu, vydrželo čerstvé, dobře vypadalo. To vpichování mi přišlo hned nelogické, narušení slupky určitě trvanlivost neprodlouží, ale bohužel to neznamená, že ovoce nabízené v obchodech je v pořádku.

Sten
Sten (neregistrovaný) ---.parawide.eu
3. 2. 2014 17:44 Nový

Re: Možná se ovoce nekřehčí

celé vlákno

A co se s ním dělá předtím, než vůbec uzraje! Dokonce ho stříkají dusičnany :-)

Pepe
Pepe (neregistrovaný) ---.uh.cz
4. 2. 2014 18:41 Nový

Naleštěná jablka vypadají lákavě

celé vlákno

Všimli jste si, že některá koupená jablka mají mastnou slupku? Čím to je? Jedná se o jednoduchý, ale účinný trik, jak zabránit vysychání ovoce ve skladech velkoobchodů. Výrobci mají povoleno ošetřit plody vosky, které dodávají povrchu ovoce lesklý vzhled.

Pro ošetření jablek je povoleno použití těchto lešticích látek (aditiv): včelí vosk (E 901), kandelilový vosk (E 902), karnaubský vosk (E 903) a šelak (E 904) - leštidlo. Už jsme si zvykli, že „éčka“ musí být uvedena na obalu potravin, ale na čerstvém ovoci a zelenině se obsah aditiv uvádět nemusí.

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 62.216.147.---
30. 1. 2014 7:30 Nový

Jaké chceme informace

Bohužel platí, že každý chce být informován rychle, pravdivě, úplně a hlavně v souladu se svými názory.

Takže dokud budou lidé přesvědčení, že je prodejci potravin podvádějí, budou věřit podobným nesmyslům a naopak články uvádějící věci na pravou míru budou považovat za lži lobistů. Chyba je na straně přijímače.

Tom
Tom (neregistrovaný) 194.228.141.---
7. 2. 2014 12:34 Nový

Složení přírodních potravin

celé vlákno

Ona je celkem sranda zkusit si zjistit chemické složení i skutečně 100% přírodních potravin. Kdyby tohle bylo na každém banánu nebo řepě, tak by to asi málokdo kupoval. Přitom na tom není vůbec nic špatného.

http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=2577

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 62.216.147.---
7. 2. 2014 12:55 Nový

Re: Složení přírodních potravin

celé vlákno

Co banán nebo řepa. Když se zjišťovalo, které látky tvoří tu neodolatelnou chuť a vůni čokolády, tak se zjistilo, že přesně ty samé látky, jen v trochu vyšší koncentraci, způsobují odporný puch septiků.