Hlavní navigace

Názory k článku Proč ubývá českého medu a proč je čím dál dražší

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2022 12:51

    bez přezdívky

    Připomínka je směrována hlavně autorovi článku.
    Formulace "Naše medy také musí obsahovat pouze 20 jednotek látky, která vzniká nadměrným zahříváním medu...." působí dojmem snahy o zatajení pravé příčiny. Chápu, že nechcete do odborného vkládat příliš mnoho odborných termínů, ale uvedení názvu "hydroxymethyl­furfural (HMF)", třeba jen v závorce, jako vysvětlivku, pojmenuje onu tajemnou látku a většině čtenářů bude stačit. Ostatní si podrobnosti dohledají, pokud je již neznají.
    Naopak nepojmenování může vzbuzovat dojem, že jde o látku o níž není nic známo a že případně může poškozovat lidské zdraví. Což obojí není pravda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).