Hlavní navigace

Česko hlásí dalších 27 případů nákazy virem mexické chřipky

7. 8. 2009

Sdílet

Česká republika ohlásila ve čtvrtek dalších 27 případů nákazy virem takzvané mexické chřipky. Informovalo o tom ministerstvo zdravotnictví. V České republice je tak k 6. srpnu 2009 hlášeno celkem 162 případů této infekce. Případy se vyskytly zejména v hl.m.Praha, Středočeském kraji, Pardubickém kraji, Plzeňském kraji a Jihomoravském kraji.
Mexická chřipka

Česká republika ohlásila ve čtvrtek dalších 27 případů nákazy virem takzvané mexické chřipky. Informovalo o tom ministerstvo zdravotnictví. V České republice je tak k 6. srpnu 2009 hlášeno celkem 162 případů této infekce.

Případy se vyskytly zejména v hl.m.Praha, Středočeském kraji, Pardubickém kraji, Plzeňském kraji a Jihomoravském kra­ji.

Jedná se zejména o osoby, které přicestovaly ze zemí s výskytem chřipky Pandemic (H1N1) 2009 ( Velká Británie, Španělsko, Řecko, Malta, Francie ) Nejsou hlášeny závažnější komplikace průběhů onemocnění. Naprostá většina případů je v domácí izolaci a zotavuje se bez antivirotické léčby. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).