Hlavní navigace

Česká obchodní inspekce opět zasahuje

10. 4. 2009

Sdílet

Česká obchodní inspekce (ČOI) tentokrát upozornila na Plovací kruh INTEX, který je potištěný barevnými zvířátky. Výrobek obsahuje 30m/m% DEPH, u nafukovacího ventilu 32m/m% DINP, přičemž maximální dovolená hodnota je 0,1m/m%. Jedná se prokazatelně o reprotoxické látky, tedy takové, které poškozují reprodukční schopnosti u člověka. Plovací kruh je navíc předmět, který většinou nafukujeme ústy.

ČOIČeská obchodní inspekce (ČOI) tentokrát upozornila na Plovací kruh INTEX, který je potištěný barevnými zvířátky. Výrobek obsahuje 30m/m% DEPH, u nafukovacího ventilu 32m/m% DINP, přičemž maximální dovolená hodnota je 0,1m/m%. Jedná se prokazatelně o reprotoxické látky, tedy takové, které poškozují reprodukční schopnosti u člověka. Plovací kruh je navíc předmět, který většinou nafukujeme ústy.

Dalším zakázaným výrobkem pocházejícím opět z Číny, je koloběžka SCOOTER, Notifikace RAPEX č. 0202/09, dodavatelem je SSI TRADE s.r.o. Koloběžka nesplňuje normu zakončení řidítek, což má být o průměru 40 milimetrů, realita je 27,5 milimetrů, což představuje riziko proklouznutí rukou na řidítkách. Následkem toho může dojít k pádu dítěte během jízdy. Koloběžka není rovněž správně označena hmotnostní kategorií, pro kterou je tento produkt určený. Výrobek představuje vážné riziko pro zdraví dítěte.

Foto: ČOI

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).