Hlavní navigace

Názory k článku Bylinkový speciál: Tymián

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2013 22:15

    JJRR

    Tak jak je popisován způsob výše - tedy vypěstování ze semen, je poměrně náročné. Vyplatilo se mi koupit sazenici ze zahradnictví a po několika sezónách se keřík množil sám.Stačilo nechat každý rok několik větviček nesetříhaných.Z květináče měl tendeci "utíkat", zimní stěhování špatně snášel.
    Je to můj oblíbenec i do fazolového salátu - uvaříte velké fazole do měka, slejete, vodu schováte,a přidáte nadrobno nasekané vlašské ořechy, tymián a trochu osmažené cibulky na olivovém oleji.Přisolíte, opepříte a dolejete trochu vody, ve které jste fazole vařili.
    Tymiánem nebo rozmarýnem můžete ovonět i med.Pokud Vám ztuhnul, tak ho opatrně přepustíte ( ve vodní lázni tak na 40 stupňů) a při tom můžete dát do sklenice svazeček tymiánu.Když se med stane opět tekutý, svazeček bylinek vytáhnete a uděláte si z něj třeba čaj. Med vám bude krásně vonět i chutnat.

  • 20. 9. 2013 14:27

    Pěstování bylinek neznalý (neregistrovaný)

    Na zimu seříznout, nebo musí zůstat nějaká plocha listů? Jak v truhlíku, který půjde do sklepa? Jak venku na záhoně?

    Stejné dilema mám u oregána a estragonu.

    Pokud nechám nať, tak musí být i světlo a teplo?! Jak mnoho? Nejde mi o to mít čerstvé bylinky celou zimu, za mnoho stát nemohou - vidím jak se jim už teď přestává venku dařit, chci zazimovat.

    Napovězte něko, prosím. Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).