Názory k článku
Burger není žádný karbanátek v housce

Jiří
Jiří (neregistrovaný) ---.krasl.com
18. 10. 2012 8:20 Nový

Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

do takovýhle mletých mas patří majoránka, česnek nebo jiná podobná koření. Víme to my, vědí to středomořské národy, jen Američani to nevědí. A jak říkal Miloš Zeman - "u nás každý blbec ví, že karbanátek patří do slané housky a ne do sladké". Ostatně - už název Hamburger je klamavý. Buď to pochází z Hamburku (nepochází), nebo v tom má být šunka (není).

Tom
Tom (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
18. 10. 2012 9:08 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Je to marný, je to marný, je to marný.. Čechům to prostě nevysvětlíte, dál budou mlít něco o tom, že by tam vrazili majoránku. A navíc být antiamerický je teď tak hrozně cool.

Jiří, kvalitní hamburger je z kvalitního mletého hovězího, přidáním majoránky to maso tak leda dokonale pos....e. Stejně jako na steak do něj nepatří nic než pepř a sůl (tudíž i worcester v tomhle receptu je poněkud mimo). Žádný středomořský národ by kvalitní hovězí nezničil způsobem, jaký popisujete. Miloš Zeman má pravdu leda v tom, že u nás ví každý blbec absolutně všechno, ovšem kulinářské názory becherovkového geronta jsou naštěstí zcela irelevantní. Už jen proto, že sladké housky se dávají tak maximálně ve fastfoodech, o kterých zde není řeč.

Pokud někoho zajímá, jak připravit dokonalý burger a jak se na burgry dívá šéfkuchař 3* michelinské restaurace, několikrát vyhlášené jako nejlepší restaurace na světě, tak tohle je třeba hodně zajímavé video.

http://vimeo.com/28030554

Jiří
Jiří (neregistrovaný) 194.228.94.---
18. 10. 2012 15:10 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Mám dojem, že dělat si povrchní jednoznačné závěry o někom je teď hrozně chladné (anglicky cool). Rozhodně nejsem antiamerický, ale tvrdím, že zatímco Češi przní americké steaky, Američani zase przní české (či hamburské) karbanátky nebo italské spaghetti carbonara. A navíc - do americké kultury hamburgery patří, do naší ne. A velmi bych uvítal u nás rychlá občerstvení (cool jedinci říkají fastfoody) s českými a evropskými jídly.

Tom
Tom (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
18. 10. 2012 16:08 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Hamburger prostě není karbanátek, už to zkuste pochopit.. przněním je snaha ho z něj dělat ;) Také mám rád českou kuchyni a domácí karbanátky zbožňuji. Ale bavíme se o dvou různých jídlech, ze zcela odlišných surovin, které mají jen jednu společnou fázi přípravy a tou je mletí masa, nic víc.

Michal
Michal (neregistrovaný) ---.starnet.cz
20. 10. 2012 8:38 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Vy jste taky spravny suteren. Cool neznamena chladny, chladny je cold. Cool znamena skvely, spravny a pote az osvezujici, zchladit.

A jinak me je jedno ze do nasi kultury nepatri hamburgery, rad si je dam u stanku, nebo udelam doma a smeju se pri tom socanum co by mi nejradsi nakazovali co a jak mam jist.

killer
killer (neregistrovaný) ---.customer.poda.cz
24. 10. 2012 12:34 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

hamburger je syntetický blivajz. jako celá americká kultura. ty "socane".

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 62.216.147.---
24. 10. 2012 14:31 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Další, co už zapomněl na socialistické remo-plátky. Proti tomuhle hnusu fialovýmu, co dávali obden ve všech závodkách a školních jídelnách je i ten hamburger z "růžového slizu" gastronomický zázrak.

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 62.216.147.---
18. 10. 2012 9:27 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Hamburger pochází od německých exulantů, kteří do Ameriky cestovali přes Hamburk. Stejná placka z mletého masa se dělá v Německu dodnes, říkají tomu (aspoň někde, osobní zkušenost) biftek. A protože v Americe se říká biftek něčemu naprosto odlišnému, tak toto nazvali "to od těch hamburčanů", tedy hamburger. Strkat ji do sladké housky začali až o sto let později.

Radim
Radim (neregistrovaný) 159.245.16.---
19. 10. 2012 12:19 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

No podle Wikipedie pochazi Hamburger ze jmena Hamburg steak, ktery znali nemecti pristehovalci.

Kazdopadne jmeno je naprosto irelevantni zalezitost, v rumovych pralinkach taky neni rum a co pak teprve kocici pacicky.

Nastesti mame Cechy, kteri vi vse nejlepe, do kazdeho jidla daji majoranku, litr slunecnicoveho oleje a pribali k tomu knedlik. No a pokud to neni presolene, tak to nemuze byt chutne. To je ta spravna kuchyne.

MistrKuchar
MistrKuchar (neregistrovaný) ---.21.broadband10.iol.cz
20. 10. 2012 12:09 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Nezapomeň ještě na kečup, ten nikdy nic nezkazí.

tsL
tsL (neregistrovaný) ---.29.broadband12.iol.cz
20. 10. 2012 12:47 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Kečup?! K humrovi byste chtěl kečup?! :-D

P2010
P2010 (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
20. 10. 2012 14:06 Nový

Re: Ať se to jmenuje tak či onak,

celé vlákno

Skvosty ze serveru mimibazar ? :-)

AAA
AAA (neregistrovaný) 212.47.3.---
18. 10. 2012 10:16 Nový

Hezke PR

bohuzel opet jaksi ve spatne rubrice a bez oznaceni

detergent
detergent (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
19. 10. 2012 1:07 Nový

ABC huh?

ABC je americká nebo australská TV stanice. Ne britská.

americanzplzne
americanzplzne (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
20. 10. 2012 18:57 Nový

NIVA JEDE

JO, to je ono detroitský burger originál s čepičkou z NIVY.

MADE IN USA
hlavně že tam nedávají vejce, světový machři.

Ajax
Ajax (neregistrovaný) ---.faster.cz
25. 10. 2012 7:55 Nový

Autorka...

celé vlákno

..., ktera verene rika, ze lidi pojidajici veprove a hovezi maji v sobe popelnici, by mel mit zakazano verene publikovat sve nazory. Zvlaste o mase.

xyz
xyz (neregistrovaný) ---.eduroam.muni.cz
25. 10. 2012 10:36 Nový

Re: Autorka...

celé vlákno

Až budete brát ve škole spojky, tak dávejte pozor a přečtěte si to znovu, neboť stavba věty napovídá o jiném významu; tento tam přidáváte vlastní projekcí, abyste měl nad čím v diskuzích masturbovat.

Mrk
Mrk (neregistrovaný) ---.muzo.com
23. 11. 2012 12:19 Nový

Re: Autorka...

celé vlákno

Naprostý souhlas !
Nevím jak někdo kdo se štítí masa o něm může psát článek.
Víc bych tipnul tu popelnici mezi ušima než před barákem :-)))

Mirek_
Mirek_ (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
2. 11. 2012 17:56 Nový

Maso

Jo, hlavně si nejdřív postěžovat, že ve fasfoodových burgerech je to samá pojivová tkáň a v další větě poradit koupit takové maso, kde je jí nejvíc. Ale jsme in, zanadáváme si na fastfoody a uděláme si "pravej", třeba s nivou a bulkou z marketu. Dokonce není to tak dávno, na jistém serveru navrhovali použít toustový chleba, Babica normálně čuček. Osobně si dávám burgry ve fast i slowfoodech a na obou si umím pochutnat. Pochopitelně opravdu nemyslím ty vietnamské burgery :-)