Názory k článku
Bulgur - celozrnná pšenice vyvrací mýty o zdravé výživě

tonny
tonny (neregistrovaný) ---.fcwan.cz
12. 4. 2012 15:24 Nový

"Rychlost" přípravy

celé vlákno

Krutíbrko, hodinu čekat než to nabobtná. To umřu hlady :-((
Nebo si po vaření spálím čumák než to vychladne :-((
Fakt zlatej pečenej bůček nebo ovárek s křenem :-)) ňam ňam

Mareš
Mareš (neregistrovaný) 212.67.80.---
11. 6. 2012 10:43 Nový

Re: "Rychlost" přípravy

celé vlákno

Tož a jak dlouho se peče takový bůček? :)

Jinak, kampak na mě s bulgurem, já dlabu kroupy (třeba zrovna k tomu bůčkovi) a to je teprve pošušňání. Pěkně to omastit sádlem, zamíchat do toho česnek a majoránku, ó jé!

Mary
Mary (neregistrovaný) 46.208.87.---
11. 6. 2012 11:15 Nový

Re: "Rychlost" přípravy

celé vlákno

Jo Ty myslíš šoulet? To je pochoutka!

Mareš
Mareš (neregistrovaný) 212.67.80.---
11. 6. 2012 23:05 Nový

Re: "Rychlost" přípravy

celé vlákno

No šoulet z bůčku, to by stálo za pokus už jen pro ty kulturní konotace. :-) Ale šoulet se obvykle ještě zapéká, já myslím vařené kroupy jen tak, jako přílohu.

Mary
Mary (neregistrovaný) 46.208.87.---
11. 6. 2012 23:26 Nový

Re: "Rychlost" přípravy

celé vlákno

Šoulet dělám z krup a hrášku 1:1, se spoustou česneku a majoránky, trochu pepře a soli. Je to mňamka příloha.

Petra
Petra (neregistrovaný) 188.120.217.---
14. 2. 2013 9:23 Nový

Re: "Rychlost" přípravy

celé vlákno

Tonny a ten bůček pečeš a ovar vaříš míň než hodinu? I když ovar a bůček mám ráda, tak tenhle argument proti bulguru, resp. zdravé stravě, je dost mimo :-)

Zumzum
Zumzum (neregistrovaný) ---.30.broadband6.iol.cz
21. 10. 2012 13:22 Nový

Re: Bulgur - celozrnná pšenice vyvrací mýty o zdravé výživě

Bulgur se dá připravit normálním varem za 15 až 20 minut a má skvělou ořechovou chuť. Stačí pak dodat trochu soli a lžičku másla. Třeba s vařenou mrkví a brokolicí chutná taky skvěle.

houbička
houbička (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
16. 11. 2012 15:08 Nový

Vařený je plný vitaminů?

celé vlákno

Zajímalo by mě, jak po 20 minutách vaření může být plný vitaminů? Odpoví mí odborník - autor článku?

EC
EC (neregistrovaný) ---.skvelynet.cz
16. 11. 2012 18:06 Nový

Re: Vařený je plný vitaminů?

celé vlákno

Vetsina vitaminu je odolna vuci teplotam pri vareni, navic A,D,E,K se nevyvari do vody (nejsou rozpustne ve vode), takze nevidim v tvrzeni zadny problem. Jestlize ma bulgur relativne hodne vitaminu A, tak vetsi ztratu zpusobite vystavenim vzduchu svetlu.

LuciusAgarthy
LuciusAgarthy (neregistrovaný) ---.hama.cz
21. 5. 2014 11:46 Nový

Re: Vařený je plný vitaminů?

celé vlákno

A gluten se též zachová v plné síle i po uvaření? :D :D http://www.magazinzdravi.cz/paradox-zvany-gluten

Pepan
Pepan (neregistrovaný) 78.156.45.---
17. 11. 2012 22:10 Nový

Bulgur vařím 2 minuty

celé vlákno

Vařím ho již několik let a vždy s velikým úspěchem na recept jak ho uvařit se podívejte na blogu http://mojekucharka.blogspot.cz/2011/08/psenicny-bulgur.html

kolemjdoucí
kolemjdoucí (neregistrovaný) ---.ujezd.net
2. 3. 2017 22:32 Nový

takže suma sumárum

dám za kilo zrní 72 korun (dnes už 78 korun). to mi tedy přijdou lepší brambory, který nakoupím v bio kvalitě od soukromníka z hor za 15kč kilo.