Hlavní navigace

Biotýden na Jiřáku - dnes a v sobotu

22. 9. 2010

Sdílet

Farmářské tržiště Praha jako partner Měsíce biopotravin vás zve na Týden biopotravin a ekologického zemědělství na náměstí Jiřího z Poděbrad tuto středu 22. 9. a sobotu 25. 9. 2010. Tak jako úspěšně proběhl biotýden na Kubáni, stěhuje se teď na Jiřího z Poděbrad a těší se na vaší návštěvu. Asi na čtvrtině tržiště bude možné nakoupit zeleninu, pečivo, sýry a mléčné výrobky, sušenky a med, vejce,  burčák – vše v biokvalitě anebo z tzv. přechodného období, kdy na certifikaci producent ještě čeká. …

Farmářské tržiště Praha jako partner Měsíce biopotravin vás zve na Týden biopotravin a ekologického zemědělství na náměstí Jiřího z Poděbrad tuto středu 22. 9. a sobotu 25. 9. 2010.

Tak jako úspěšně proběhl biotýden na Kubáni, stěhuje se teď na Jiřího z Poděbrad a těší se na vaší návštěvu. Asi na čtvrtině tržiště bude možné nakoupit zeleninu, pečivo, sýry a mléčné výrobky, sušenky a med, vejce,  burčák – vše v biokvalitě anebo z tzv. přechodného období, kdy na certifikaci producent ještě čeká.  Farmáře, prodávající své produkty v biokvalitě poznáte podle vyvěšené biozebry na štítu stánku. Ekozemědělce pak doplní malopěstitelé, které rozšíří sortiment trhu o ovoce,  saláty, domácí uzeniny, sýry, víno, domácí kuřata, čerstvé a uzené ryby,  houby nebo květiny.

Farmářské tržiště Jiřák je vůbec první tržiště, kde jsou použity prodejní stánky, které se stávají součástí unifikovaného městského mobiliáře a jsou určeny pro farmářské trhy v pražské městské památkové rezervaci. V době konání trhu slouží jako stánky pro farmáře, jakmile trh skončí, box se složí do tvaru lavičky, kam se návštěvníci náměstí mohou posadit a obdivovat krásy kostela architekta Josipa Plečnika.

„Těšíme se na Vás na farmářském trhu tento týden s puncem bio ve středu 22. 9. od  8 do 18  a v sobotu 25.9. od 8 do 14 hodin,“ vzkazují organizátoři.

Více informací na www.farmarske­trziste.cz nebo na Facebooku – Farmářské tržiště Praha. 

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).