Hlavní navigace

Názory k článku Bio textil už není drahý ani ošklivý

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2009 9:09

    Kybernet (neregistrovaný)

    Protoze nesnasim umela vlakna, mam vetsinu obleceni z prirodnich materialu tak jako tak. Je nejaky rozdil ve vlastnostech mezi bavlnou a bio bavlnou? Mam jedno bio bavlnene tricko a osobne jsem zadny kvalitativni skok nezaznamenal. Muzu vubec jako majitel tricka poznat rozdil v pestovani bavlny, ze ktere mam obleceni?

  • 19. 9. 2012 9:32

    LA LINEA s.r.o. (neregistrovaný)

    Dobrý den, bio bavlna by měla být naomak měkčí, protože se při jejím pěstování nepoužívají chemikálie - u běžné bavlny se při zpracovávání používá např. formaldehyd a další chemikálie(zejména pesticidy). Jako metráž by měla být bio bavlna "voňavější". Prodyšnost je větší než u klasické bavlny. Obecně výrobky označené jako bio šetří jak životní prostředí tak především naše zdraví.

    Tomáš Doležal
    www.textil.eu
    Nakupujte látky přímo od výrobce!
    La linea s.r.o. - Tradiční Český výrobce bavlněného plátna, jemného saténu a exklusivního flanelu.

  • 15. 12. 2009 10:09

    veronika (neregistrovaný)

    zmiňované obchodní řetězce prodávají biobavlnu jenom ve svých PR, pokud budete mít to štěstí a objevíte v každém jejich obchodu dva tři kousky, bude se jednat buď o spodní prádlo, nebo o pánské tričko. tím ta legrace končí. nevím, čím asi tak prospěji světu, když si v HM zakoupím tričko z biobavlny. změní tento můj nákup nějak strategii obchodního řetězce, která je založená na levné práci, byznys matrixu, používání mnoha dalších rizikových látek a mnohonásobném umělém navyšování cen prostřednictvím zapojení dalších segmentů do výroby (doprava z jednoho místa světě na to druhé nejvzdálenější, obaly, design atd.)? je to samozřejmě jen řečnická otázka, na níž odpověď znám a celý tento humbuk není nic jiného než greenwashing – stejně tak jako např. úsporné zářivky a další. naštěstí pro všechny příznivce přírodního oblečení existují i v čechách již nyní designové krámky, které se specializují na módu tohoto druhu – a jsou to krásné a kvalitní kousky, na jejichž úroveň HM, Zara a další jmenované nikdy (už jenom díky své strategii) nikdy nedosáhnou. souhlasím s tím, že jsou to zcela nové možnosti, které dříve neexistovaly – také pamatuji doby, kdy v bioprodejně viselo jedno béžové tričko, ale to už je naštěstí tatam. takže – stávající situace naštěstí není důvodem k tomu propagovat prostřednictvím biobavlny nákupy v těchto šimpanzích řetězcích – tím zdraví Země rozhodně v každém případě spíš uškodíme, než abychom prospěli. chce to – jako vždy – zkrátka jediné – selský rozum do hrsti a vlastní hlavu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).