Hlavní navigace

Banán jako umělecké dílo

Sdílet

 Autor: ISteef
Banány k jídlu? Kdeže. Stephen Brusche je kupuje zásadně jen jako své malířské plátno, jako základ své další tvorby. S nožíkem, propiskou a fixem dokáže na slupce od banánu vytvořit hotové zázraky. Jen se podívejte do naší unikátní galerie.

Jeho plátno je banán, jeho pracovní nástroj je propiska, nožík, fix… vlastně všechno, co na slupku banánu píše. Je až k neuvěření, co všechno lze na banán napsat, nakreslit, co z něj vyřezat. Jak moc vtipné, nápadité a originální mohou být slupky od banánů.

Originální výtvory z dílny Stephana Brusche (iSteef), který už pomaloval více než dva a půl tisíce banánů, si za pět let, co takto tvoří, získaly srdce více než padesáti pěti tisíc lidí na Instagramu. A není se co divit, nejsou to jen tak nějaké malůvky nebo vyřezávačky, které zvládne malé dítě. Některá díla jsou vskutku díla mistrovská. Mezi ty nejlepší patří obraz od českého malíře Alfonse Muchy Měsíc a hvězdy, který překreslil a vyřezal do čtyř banánů.

Zdá se to snadné, ale tady žádnou nepřesnost nevygumujete, čas vás tlačí, neboť naříznutý banán „pracuje“ a místa není mnoho. Stephan už ale našel grif a svou banánovou prací se prý i živí, během léta dokonce vyrazil na svou iSteef tour, kde své banány art ukazoval přímo před lidmi, a to jak v Německu, Velké Británii, tak i v rodném Nizozemí. Získali jsme od Stephana svolení ke zveřejnění, a proto se na jeho nejlepší díla můžete podívat i na Vitalia.cz. Zbytek jeho děl visí na jeho Instagramu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).