Hlavní navigace

Názory k článku 5 novinek o e-cigaretách, které si vzájemně odporují

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2016 8:41

    Ivan (neregistrovaný)

    Toto už není seriózní čtení, to už je aluska.org :-D

    "(elektronické cigarety s nikotinem) Dokonce prý tímto způsobem mohou i u okolí vyvolat vznik závislosti (!)"

  • 20. 2. 2016 1:41

    bez přezdívky

    jakozto dlouholety vaper, od roku 2010, mohu potvrdit pravy opak co se tyce chuti na klasicke, pyro, cigarety.
    kouril jsem ±20 let kolem 30 denne, pouze silnejsi cigara nikdy light, a presel jsem kvuli synovi na "elektriku" prakticky ze dne na den. pouze jsem soubezne s vapovanim dokuroval asi tyden jeste nacatou krabicku po 1-2 cigarech denne. od te doby si vzdy tak 3-4 rocne od kamaradu jen potahnu abych se presvedcil jaky to je hnus a odporny pocit v ustech. dnes mohu s naprostym klidem rict, ze bych na klasicka pyra uz nikdy nepresel. ano spalucijici se tabak mi stale voni, hlavne doutniky, ale chut potahnout si nemam vubec zadnou, prave naopak spise odpor pri predstave te skarede pachuti v ustech.
    zdravotne jsem zadny zasani rozdil neshledal, nemel jsem zadne potize pri koureni cigaret, ani kasel apod. ale markantni rozdil byl po nejakych 4-5 mesicich ve vnimani chuti a vuni, to bylo jako kdyz se po bource vycasi, obrovsky skok. clovek si to totiz predtim vubec neuvedomoval.
    kazopadne dnes vapuji vlasni michane liquidy s obsahem 6mg nikotinu (zacinal jsem na 18mg) a vapovani uz nepovazuji za zavislost jako jsem to mel u klasickych pyro cigaret, ale za relax, zabavu, konicek pocinaje michanim vlastnich receptu, motanim vlastnich spiralek, zkouseni ruznych odporu a teplot atd. az po vlastni vapovani.
    elektronicka cigareta mi dala to, ze se z me zavislosti na pyru stal regulerni konicek a zaliba na urovni modelariny ve vapovani.
    a to me na tom bavi :)))

  • 17. 2. 2017 15:10

    Kleeny (neregistrovaný)

    Tak to mám úplně stejně.. Teď když si potáhnu z klasický cigarety, tak si hned řeknu, jak jsem tohle mohl kouřit dobrých 20 let.. Teď jsem třetím rokem na elektronický cigaretě vapour 2. Už jsem přišel na kloub míchaným liquidům, ještě se furt učím a objevuju, co se kde dá vylepšit. Každopádně souhlasím s vámi, chuťově je tam velký rozdíl, akorát vůně tabáku mi občas chybí. Jinak bych neměnil, taky se mi z toho stal koníček.

  • 22. 2. 2016 18:59

    pavel houser (neregistrovaný)

    jako clovek, ktery nikdy systematicteji klasicky nekouril, tez shledavam elektronicke cigarety stejne jako nekuracke aplikace nikotinu sympatickymi. nikotin je jiste jako kazda "droga" trochu dvojsecny (asi jako kafe), nicmene spise to cele ukazuje problem, jak regulatori reaguji na nove technologie. krajne pochybuju, ze by nekdo mel zajem z elektronickych cigaret prechazet na klasicke; opacny smer posoudit nedovedu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).