Jiří Ruprich

Jiří Ruprich

Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., vedoucí Centra zdraví, výživy a potravin, Státní zdravotní ústav (www.szu.cz). Zabývá se problematikou veřejného zdraví, výživou, dietetikou a toxikologií. Věnuje se mj. hodnocení rizik chemických látek v potravinách, doporučením pro bezpečnost potravin. Autor řady odborných publikací a článků. Profesor na Veterinární a farmaceutické univerzitě Brno, Ústav hygieny a technologie mléka.

Nejčtenější články autora

  1. Nenabízejte nám ovoce a zeleninu s mnoha pesticidy, vyzývají odborníci  18. 8. 2018
  2. Dobrá zpráva: Káva není karcinogenní, ale nepijte ji příliš horkou!  28. 6. 2016
  3. Nebezpečné maso a uzeniny: Hrubá chyba, nebo záměrné šokování?  15. 12. 2015
  4. Podceňované souvislosti: Nezdravé potraviny a rozvoj deprese  7. 4. 2018
  5. Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?  30. 10. 2015
  6. Jsou káva a horké nápoje karcinogenní?  10. 5. 2016
  7. Byla stažená Nestlé kaše opravdu nebezpečná? Odborníci vydali posudek  29. 4. 2016
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).