Hlavní navigace

uchovávání potravin

Test: stejné chleby, různé obaly – kde vydrží nejdéle

V čem uchovávat chleba, aby kůrka zůstala krásně křupavá, střída měkká a soudržná, bochník voňavý a chutný co nejdéle? Jak se vyhnout plísni, okorání či vydrolení a rozpadnutí chleba? Otestovali jsme, jak se daří chlebům v utěrce, mikrotenovém sáčku a speciálním pytlíku na chleba. Kdo prohrává, bylo jasné již za půl dne.

Doba čtení: 7 minut

Opravdu lze zamrazit i syrové houby?

Už se vám přejedla bramboračka, hubník i smaženice, a přesto se nemůžete hnědých darů z lesa vzdát? Uchovejte houby na zimu, sušte je, zavařujte je, mrazte je. Jen dbejte těchto důležitých rad.

24. 7. 2017 17:00
Doba čtení: 3 minuty

Skladování úrody: mrkev patří do písku a švestky do mouky

Ať už se vám letos urodilo na vlastní zahrádce hodně ovoce, nebo jste na trzích nakoupili mnoho kil skvělých švestek či mrkve, poradíme vám, jak úrodu skladovat, aby dlouho ve skvělé kondici vydržela.

22. 9. 2016 11:31
Doba čtení: 2 minuty

Mrkev zhořkne, když bude skladována vedle jablek

Podle nového průzkumu nejvíce plýtváme pečivem, zeleninou a ovocem. Víte, jak uchovávat potraviny, aby vám co nejdéle vydržely?

11. 11. 2015 13:00
Doba čtení: 3 minuty

Do každého sladkého kompotu patří sůl

Urodily se vám hromady rybízu, nasbírali jste hektolitr borůvek nebo chcete zpracovat jablka, kterých bude letos extrémně mnoho? Poradíme co a jak skladovat, uchovat, zavařit, naložit, usušit i zamrazit.

29. 8. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

Jak máte nastavenou lednici? Nejspíš špatně!

Většina lidí má v lednici nastavenou teplotu, která sice svědčí nižšímu odběru energie, ale už ne jídlu uvnitř. Jaké hodnoty skutečně zabrání tomu, aby se vám jídlo kazilo?

Doba čtení: 5 minut