Hlavní navigace

recepty dýně

Dýně chutná nasladko i naslano

Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.

22. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 6 minut

Dýně v kuchyni – receptem to končí, důležitý je už výběr a skladování

Přestože dýně letos mají svůj nejslavnější den už za sebou, pořád jsou hojně k mání a stále z nich můžeme vařit, péct či smažit. Vlastně až do jara, při dobrém skladování vydrží dlouho.

12. 11. 2012 9:00
Doba čtení: 2 minuty

Tisíc dobrých důvodů, proč zasadit dýni

Tisícovku nedáme, ale ve prospěch dýně toho mluví hodně: je zdravá i léčivá, není kalorická, můžete ji vařit, péct, smažit, grilovat, odšťavňovat. Každý z mnoha druhů je k něčemu dobrý.

Doba čtení: 5 minut

Sezóna dýní začíná. Umíte ji připravit?

Přestože oslavám Halloweenu většina Čechů příliš nehoví, dýňová dekorace si u nás své místo našla. Jako lampy zdobí nejednu zahradu. Vnitřek této neobvyklé zeleniny ale často končí v odpadkovém koši, což je obrovská škoda – dužina, semínka a dýňový olej jsou totiž cenným zdrojem vitamínů a živin.

Doba čtení: 4 minuty