Hlavní navigace

nasycené tuky

Ne ztužené, ale částečně ztužené tuky jsou problém

Hlavním zdrojem nebezpečných transmastných kyselin jsou částečně ztužené tuky. Ty už se u nás vůbec nevyrábí, jejich zdrojem jsou pouze potraviny či tuk z dovozu.

Doba čtení: 3 minuty

Nejnovější výživová doporučení nemáme šanci dodržet

Zbrusu nové rady o výživě, jež by nám měly zlepšit zdraví a snížit zejména chladinu cholesterolu, jsou na světě. Na krásném papíře, v živých barvách… jen s jejich realizací to bude horší.

Doba čtení: 4 minuty

Listové těsto že obsahuje máslo? Zlatý voči

Listové těsto si málokdo pracně připravuje doma, když si ho za pár kaček může pořídit v každém obchodě. Jenže právě proto, že je levné, těžko v něm hledat máslo, které do něj původně patří.

Doba čtení: 2 minuty

Proč nám tučné chutná?

Současný průměrný člověk přijme 120 g tuku denně. Zhruba dvojnásobek toho, kolik by měl přijmout. Výsledkem je, že polovina populace ve vyspělých zemích má nadváhu nebo je obézní.

Doba čtení: 4 minuty

10 mýtů o tloustnutí: Tuky jsou nezdravé a tloustne se po nich

Tuky jsou nezbytnou součástí našeho jídelníčku. Pokud je budeme chtít ze stravy vyloučit, uškodíme si. Stejně jako když to s nimi budeme přehánět.

Doba čtení: 3 minuty

Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout

Naším problémem není tuk, ale spíše typy tuků, které konzumujeme. Laciné tropické tuky většina firem používá k výrobě různých druhů potravin. Počínaje pečivem až po trvanlivé potraviny.

Doba čtení: 4 minuty

Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle

Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.

Doba čtení: 4 minuty

Evropa se stravuje zdravěji než Amerika

ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.

Doba čtení: 7 minut