Hlavní navigace

koláč

V Koláčovém království frčí rustikální koláče i chleba s vajíčkovou pomazánkou

V Koláčovém království pečou jen ze základních surovin, chemie a náhražky jim do kuchyně nesmí. A na chuti je to znát. Pokud nefandíte předraženým nafintěným dezertům, ale máte rádi klasiku se špetkou domácí pohody, vyražte s námi do pražských Nuslí.

Doba čtení: 4 minuty

Cukroví z másla? U nás samozřejmost, říkají v Koláčovém království

Když člověk nestíhá a zároveň se nechce ochudit o vůni a chuť cukroví, může vsadit na to kupované. To, v němž je skutečně máslo, kde se nešetřilo ořechy ani dobrou čokoládou. Jeden takový podnik jsme objevili a olizovali jsme se až za ušima.

4. 12. 2018 0:00
Doba čtení: 5 minut

Kakao, buchty, koláče… Tvoje máma je plná vzpomínek na dětství

„Dnes je trend péct bezlepkově, bez laktózy, dělat vitariánské zákusky, všichni chtějí uspokojit všechny… My to tu máme trochu víc jako u mámy. Nabízíme obyčejný borůvkový koláč a kakao a nikdo se na vás divně nekouká, když si chcete dát do kafe obyčejný cukr a normální mléko,“ říká Klára Bernklau, majitelka vršovické kavárny.

Doba čtení: 4 minuty

Valašské frgály: nepovedené koláče, které chutnají božsky

Valašský frgál se oficiálně může prodávat jen na Valašsku, ale to neznamená, že si ho pro vlastní spotřebu nemůžete vyrobit i doma. Máme originální recept i řadu rad od pekařky, která valašské frgály peče denně už deset let.

Doba čtení: 5 minut

Koláčkova pekárna přišla o značku kvality a výjimečnosti

Vyhlášená Koláčkova pekárna ze severu Čech peče regionální koláč z italských jablek a nepřijde jí to divné. Odporuje to ale pravidlům soutěže, do které se přihlásili.

Doba čtení: 3 minuty

Test: Kde mají v Praze nejmakovější koláče

Vyrazili jsme do pekařství, pekáren i obchodů s potravinami, abychom nakoupili a následně ohodnotili jejich makové koláče. Zajímalo nás množství náplně i chuť. A byli jsme nesmírně překvapeni naším zjištěním. I vy budete.

Doba čtení: 6 minut

La Tartelette: Jak se v Plzni pečou francouzské koláče

Výrobní postupy jsou čistě francouzské, suroviny kvalitní a čerstvé, poctivě připravené. Tak Leoš Válka vysvětluje úspěch bistra, které provozuje se svou francouzskou manželkou Anne Pougnard.

2. 6. 2014 0:00
Doba čtení: 7 minut

Švestkové recepty na sladko i na slano

Švestek je teď všude plno, a „švestková jídla“ zařazují do svého menu i restaurace, které vaří z čerstvých sezónních surovin. Pražský šéfkuchař má oblíbené recepty.

Doba čtení: 2 minuty