Hlavní navigace

kávová zrna

Sebelepší kávu zkazíte rychlovarnou konvicí

Máte doma kávové boby od strýčka z Panamy? Nezkažte si gurmánský zážitek špatnou přípravou či horkou zálivkou. Jak důležitá je voda při přípravě kávy, ví Jaroslav Tuček z Doubleshotu.

Kateřina Čepelíková

19. 6. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Meleme, meleme kávu, pro dědka a bábu

Ať už chystáte kávu pro sebe či pro tchýni, vězte, že ta nejlepší vás čeká do 15 minut po umletí. Umelte si ji sami podle foto návodu, ta z obchodu je totiž mletá z defektních zrnek.

Kateřina Čepelíková

5. 3. 2013 9:00
Doba čtení: 2 minuty

Nejdražší káva nepochází z plantáže, ale z výkalů

Než přistane voňavý hrnek kávy na našem stole, urazí dlouhou cestu. Víte, kde roste nejlepší káva, kdy začíná vonět a že tu nejvzácnější kávu sběrači preparují ze zvířecích výkalů?

Kateřina Čepelíková

31. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 6 minut