Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
hmyz k jídlu
hmyz k jídlu
1
–
5
/
5
Český chovatel vyprodukuje 1,5 tuny hmyzu pro gastronomii. Potenciál je však vyšší
Minimální nároky na prostor i spotřebu vody v chovech, zejména ale přínos pro spotřebitele – to jsou jen některé z výhod potravin a kulinářských produktů z hmyzu, jehož role v zajištění dostatku kvalitních potravin postupně roste také v naší zemi.
Petr Havel
20. 7. 2022
Počet nových komentářů
1
Potemník je nejchutnější, říkají zpracovatelé jedlého hmyzu
Rozhovor
ROZHOVOR – Hmyz je výživný, křupavý, zdravý, a navíc ekologický. Říká se, že je jídlem budoucnosti. Stává se stále běžnější pochoutkou i u nás. Důkazem může být produkce firmy WormUP, která zpracuje 700 kg hmyzu měsíčně.
Helena Singerová
13. 7. 2021
V obchodech je chléb z cvrččí mouky
Diskontní řetězec Penny Market pro své zákazníky připravil jako první v České republice chléb s desetiprocentním podílem cvrččí mouky. Podívejte se i na další novinky týdne.
Lenka Krbcová
13. 5. 2018
Hmyz, který má potenciál stát se potravinou? Mouchy
Někdo si je dává jako pochoutku k večeři a druhý se na jejich konzumaci nemůže ani dívat. Možná však hmyz budeme jíst úplně všichni. Ve hře jsou mouchy a cvrčci.
Redakce
13. 10. 2015
Dobře chutná jen dobře živený hmyz
O pokrmech z hmyzu se mluví jako o stravě budoucnosti, ve skutečnosti provází konzumace nejrůznějších brouků a červů člověka odpradávna.
Petr Havel
28. 1. 2015
Počet nových komentářů
11
1
–
5
/
5
Domácí lékař
Artróza
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji