Co je to za divnou módu, cpát do všeho kuřecí maso? Na kuřeti je přece nejlepší vypečená křupavá kurčička. Maso bez ní bych nekoupil - vždyť to je bez chuti! Kuřecí maso se cpe nesmyslně všude, kam vůbec nepatří: italské těstoviny, ceasar salad, pizza - dokonce jsem kousky kuřecího viděl i v musace! Jen ať výrobci cpou do kuřecího chemii, snad to lidi konečně přestanou kupovat.
"Chci jíst maso, tak kupuju kuřecí." je zhruba stejně smysluplné jako "Chci jezdit autem, tak kupuju babetu."
Nejlevnější je proto, že se dá (spolu s mraženými rybami) nejsnáze šidit. Co je mi platné, že koupím řekněme kilo kuřecích stehen, když v troubě se z toho stane čtvrt kila kostí, čtvrt kila masa a oblak páry? :-)
Rostliny odpradávna vydechovaly také oxid uhličitý, úplně stejně jako téměř všechny živé organizmy. Kyslík není produkt jejich dýchání, ale fotosyntézy, což je vlastně způsob krmení. Kyslík u rostlin je tedy něco jako u člověka metan.
Jinak oxid uhličitý není problém globálních klimatických změn, problém je uhlík, který po velmi dlouhou dobu nebyl součástí biosféry a lidskou činností se do ní (nejčastěji právě jako oxid uhličitý) dostává.
u kuřecího a vepřového.A pochopitelně ryby.To vidíme ve veřejném stravování.Dřív se hodilo 150 gramů na pánev a usmažil se steak podle normy.Dnes,abych dodržel normu a host nenadával,musím přikrojit až na 180 gramů na porci. Pochopitelně to musím přirazit na ceně.Takže stejně na to doplatí konečný spotřebitel a potažmo i já.