Hlavní navigace

Názory k článku Zlobí? U spousty dětí stačí zlepšit pitný režim, říká odborník na výživu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2018 20:51

    Tarzi

    Dobrý den.
    Podle tradiční čínské medicíny se oslabená energetika ledvin podílí na hyperaktivitě autonomního nervového systému. Je to jedna z příčin projevů ADHD i jiných neurovývojových poruch. I když klasická medicína neuznává testování na EAV přístroji, já ho ve své poradenské praxi používám už asi od roku 1999. Díky tomu orientačně zjistím, zda jde o problém ledvin či o problém CNS ( třeba následkem předčasného narození nebo těžkého porodu ) a nasadím cílenou fytoterapii. A ledviny souvisí psychosomaticky s emocí strach ( třeba i z těhotenství přes prožitky matky ) a se sluchem ( takže sluchová nepozornost ). Je tedy logické, že na to Ritalin či Strattera nezaberou...a praxe to ukazuje.
    Testy ADHD podle amerického manuálu DMS - IV, V sledují pouze projevy dítěte, ale neřeší příčiny. Děkuji panu doktorovi, toto je jedna z "prvních vlaštovek", která se zabývá jednou z příčin.
    Tato doba mě hodně baví. Každou chvíli se objeví další vědecký výzkum, který vysvětluje i po vědecké stránce souvislosti s metodami, se kterými úspěšně pracuji.
    speciální pedagožka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).