Hlavní navigace

Zkontrolujte stav své cestovní lékárničky

19. 6. 2009

Sdílet

Česká lékárnická komora se na svém již jedenáctém Dni lékáren, který se konal 18. červena, věnovala tématu cestování a s ním někdy spojenými  nepříjemnými zdravotními důsledky. Lidé se často nechávají očkovat, když jedou do vzdálených exotických zemí, odborníci ovšem včera doporučili očkovat se i na cesty po České republice.

Česká lékárnická komora se na svém již jedenáctém Dni lékáren, který se konal 18. červena, věnovala tématu cestování a s ním někdy spojenými  nepříjemnými zdravotními důsledky.

Lidé se často nechávají očkovat, když jedou do vzdálených exotických zemí, odborníci ovšem včera doporučili očkovat se i na cesty po České republice.

Druhým bodem dne lékáren byla výbava lékárničky, jejíž součástí by měl být i přípravek na opalování. Správná lékárnička na cesty je podle lékárníků vždy přizpůsobena druhu cesty a počtu lidí, tedy jejich individuálnímu zdravotnímu stavu. V obecném základu by měla obsahovat obvazy, nůžky, pinzetu, roušku, chronicky užívané léky i další léčivé přípravky, jako třeba léky na alergie, přípravky na úlevu od bolesti, kapky do očí a repelenty. Pro určité oblasti se pak hodí třeba i přípravky na dezinfekci vody nebo roztoky, které tělu doplní tekutiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).