Jáhly nepříjemně smrdí a chutnají, je to takřka nepoživatelné.
Jáhly je třeba před vařením 2x-3x spařit, tak se té pachuti zbaví. To platí odjakživa.
Před pár lety se prodávaly čínské "bio" jáhly, jejichž bio bylo sice pochybné jako téměř všechny potraviny z Číny, ale byly chutné a spařovat je nebylo třeba. To už dnes bohužel neplatí, i biojáhly ztratily na kvalitě. Proto jáhly už skoro nekupuju, což je škoda.
Stejně jako jsem přestala kupovat jáhlovou kaši Knuspi. Bývala dobrá, ale teď firma nejspíš šetří a poslední plechovka byla ze žluklých jahel.
Jestli myslite tu instantni (Knuspi), tak ta byla hlavne odporne preslazena. Da se sehnat mnohem lepsi ceska varianta, kde neni pulka slozeni cukr.
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK