Hlavní navigace

Začíná sezóna hradů a zámků: program bude bohatší, vstupné dražší

24. 3. 2009

Sdílet

Památky před novou sezónou chystají novinky a kulturní akce. Návštěvníkům se zpřístupní uzavřené prostory, představí zrestaurované předměty a nabídnou vylepšené zázemí. K nejatraktivnějším budou patřit připomínky alchymistické historie zámku Třeboň nebo nová prohlídková trasa s dětskými pokojíčky na Červené Lhotě. Na Kratochvíli připravují akci Renesance renesance, při níž návštěvníci vidí restaurátorům pod ruku.

Památky před novou sezónou chystají novinky a kulturní akce. Návštěvníkům se zpřístupní uzavřené prostory, představí zrestaurované předměty a nabídnou vylepšené zázemí.

K nejatraktivnějším budou patřit připomínky alchymistické historie zámku Třeboň nebo nová prohlídková trasa s dětskými pokojíčky na Červené Lhotě. Na Kratochvíli připravují akci Renesance renesance, při níž návštěvníci vidí restaurátorům pod ruku.

V Ratibořicích na Náchodsku bude letos poprvé možné zhlédnout dokončenou výmalbu trojice místností v přízemí zámku.

Zámek Konopiště připravil novou výstavu nazvanou Od Sarajeva k velké válce. Je věnována 95. výročí atentátu na majitele konopišťského panství a následníka rakousko-uherského trůnu Františka Ferdinanda d'Este. Otevře se 1. dubna a potrvá do 30. září.

Nově zrestaurovanou barokní kazatelnu z roku 1713 představí­Červené Poříčí, které bývá zpřístupněno jen několikrát ročně. Zámek v Kunštátě chystá výstavu o astrologovi a matematikovi Johannesi Keplerovi (1571–1630). Barokní zámek ve Vranově nad Dyjí na Znojemsku zase připravuje výstavu o výrobě tamní keramiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).