Hlavní navigace

Vláda spustí kampaň proti násilí na dětech

7. 4. 2009

Sdílet

Vláda dnes spustí celonárodní kampaň proti násilí na dětech. Akce „Stop násilí na dětech“ usiluje o zvýšení povědomí široké i odborné veřejnosti o problematice násilí na dětech, o tom co všechno násilí na dětech způsobuje a jaké jsou jeho formy. Cílem kampaně je změnit názory lidí ke všem formám násilí páchaného na dětech.Kromě upozornění na internetu a prostřednictvím náramků vláda zveřejní také výsledky sociologické studie na téma postoje občanů ČR k právům dětí, násilí a kampani.

Vláda dnes spustí celonárodní kampaň proti násilí na dětech. Akce „Stop násilí na dětech“ usiluje o zvýšení povědomí široké i odborné veřejnosti o problematice násilí na dětech, o tom co všechno násilí na dětech způsobuje a jaké jsou jeho formy.

Cílem kampaně je změnit názory lidí ke všem formám násilí páchaného na dětech.Kromě upozornění na internetu a prostřednictvím náramků vláda zveřejní také výsledky sociologické studie na téma postoje občanů ČR k právům dětí, násilí a kampani.

V souvislosti s tím vláda poukazuje na OSN, která již dlouhodobě varuje před stoupajícím počtem dětí ohrožených násilím v rodině a ve společnosti. Kromě OSN se k ochraně dětí v současnosti přihlásil i UNICEF nebo také WHO a jiné neziskové organizace po celém světě.

V pondělí premiér Mirek Topolánek (ODS) obdržel dopis od dětí k zahájení kampaně. Na kampaň upozorní také náramky, které budou rozdávány na mezinárodní předsednické konferenci „Evropa přátelská dětem“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).