Hlavní navigace

V Mexiku zemřelo 103 lidí na prasečí chřipku

27. 4. 2009

Sdílet

Na nový typ viru prasečí chřipky už v Mexiku zemřelo 103 lidí a dalších více než 1600 je nakaženo. Během neděle v mexickém hlavním městě onemocnělo dalších asi sto lidí. Virem prasečí chřipky se nakazilo i dvacet lidí v USA. Informoval o tom server iHned.cz  Nový smrtící virus prasečí chřipky s označením A/H1N1 je kombinací viru chřipky prasečí, lidské a ptačí. Nemoc se projevuje stejně jako běžná chřipka. Člověk má rýmu, kašel, bolesti hlavy i v krku a vysoké horečky.

Na nový typ viru prasečí chřipky už v Mexiku zemřelo 103 lidí a dalších více než 1600 je nakaženo. Během neděle v mexickém hlavním městě onemocnělo dalších asi sto lidí. Virem prasečí chřipky se nakazilo i dvacet lidí v USA. Informoval o tom server iHned.cz 

Nový smrtící virus prasečí chřipky s označením A/H1N1 je kombinací viru chřipky prasečí, lidské a ptačí. Nemoc se projevuje stejně jako běžná chřipka. Člověk má rýmu, kašel, bolesti hlavy i v krku a vysoké horečky.

Americký zdravotnický úřad CDC podle agentury DPA sdělil, že prasečí chřipkové viry H1N1 se od kmenů H1N1 opakovaně zjišťovaných při sezónních epidemiích chřipky u lidí liší tak výrazně, že proti nim předcházející očkování neposkytuje žádnou ochranu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).