Hlavní navigace

V Jeseníkách budou o prázdninách jezdit cyklobusy

10. 6. 2009

Sdílet

Pouze v době prázdnin budou jezdit do Jeseníků autobusy s vozíky na přepravu jízdních kol. Letos se snížil počet linek ze čtyř na tři, uvedl Michal Pastrňák z firmy Connex Veolia, která přepravu zajišťuje. Jedna linka pojede denně, dvě pak pouze o víkendu. Každý den pojede cyklobus z Krnova přes Bruntál, Karlova, Malou Morávku a Hvězdu na Ovčárnu. O víkendech pak Linka z Olomouce přes Šternberk a Rýmařov na Ovčárnu a ze Šumperka přes Skřítek, Rýmařov, Ovčárnu do Vrbna pod Pradědem.

Pouze v době prázdnin budou jezdit do Jeseníků autobusy s vozíky na přepravu jízdních kol. Letos se snížil počet linek ze čtyř na tři, uvedl Michal Pastrňák z firmy Connex Veolia, která přepravu zajišťuje.

Jedna linka pojede denně, dvě pak pouze o víkendu. Každý den pojede cyklobus z Krnova přes Bruntál, Karlova, Malou Morávku a Hvězdu na Ovčárnu. O víkendech pak Linka z Olomouce přes Šternberk a Rýmařov na Ovčárnu a ze Šumperka přes Skřítek, Rýmařov, Ovčárnu do Vrbna pod Pradědem.

Cyklobusy jsou běžné autobusové linky určené především pro přepravu cykloturistů s jízdními koly. Kola jsou přepravována ve speciálních cyklovozících připojených za autobusy s kapacitou 18 až 28 jízdních kol. „Jízdné v těchto autobusech se řídí běžnými tarify, za každé přepravované kolo cestující zaplatí 15 korun,“ upřesnil Pastrňák.

Cyklobusy v Jeseníkách jezdí od roku 2005, letos je to tedy pátá sezona. V loňském roce přepravily speciální autobusy 31 159 cestujících, rok před tím 28 756.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).