Hlavní navigace

V Himalájích zemřel český horolezec

20. 5. 2009

Sdílet

V Himalájích zemřel český horolezec V Himaláji v úterý zemřel sedmačtyřicetiletý karvinský horolezec Věslav Chrząszcz při pokusu o zdolání nejvyšší hory Mount Everest. Ve výšce 7027 metrů se mu udělalo špatně. Nejvyšší horu světa zdolával s kolegou horníkem z OKD. Informoval o tom server Novinky.cz
V Himalájích zemřel český horolezec

V Himaláji v úterý zemřel sedmačtyřicetiletý karvinský horolezec Věslav Chrząszcz při pokusu o zdolání nejvyšší hory Mount Everest. Ve výšce 7027 metrů se mu udělalo špatně. Nejvyšší horu světa zdolával s kolegou horníkem z OKD. Informoval o tom server Novinky.cz

Smrt horolezce potvrdil jeho kamarád z Horolezeckého oddílu Baník Karviná Josef Weisser. „Mně to volal další kolega. Mohu ale potvrdit, že Věslav zemřel v úterý ráno v táboře,“ sdělil.

Příčina Chrząszczovy smrti není jasná.  „Udělalo se mu špatně,“ naznačil. Podle něj ale nebylo rizikem výstup dvojice horníků OKD na Mt. Everest bez kyslíkových přístrojů.  „Riziko je stále, ale určitě nic nepodcenili. Oba se na to připravovali dlouho, mělo to být završení jejich horolezecké kariéry,“ povzdychl si člen karvinského horolezeckého oddílu.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).