Hlavní navigace

V Brně se narodil rekordní počet dětí

27. 3. 2009

Sdílet

V brněnské fakultní nemocnici proběhlo vloni celkem 6109 porodů, což je rekordní počet za celou její historii. Potvrdila tak pozici největšího porodnického pracoviště v České republice. Ze statistik vyplývá, že 1083 případů těhotenství bylo ukončeno císařským řezem, 794 porodů bylo předčasných, narodilo se 212 dvojčat a ve třech případech se jednalo o trojčata.

novorozenecV brněnské fakultní nemocnici proběhlo vloni celkem 6109 porodů, což je rekordní počet za celou její historii. Potvrdila tak pozici největšího porodnického pracoviště v České republice. Ze statistik vyplývá, že 1083 případů těhotenství bylo ukončeno císařským řezem, 794 porodů bylo předčasných, narodilo se 212 dvojčat a ve třech případech se jednalo o trojčata.

 Brněnská porodnice se snaží respektovat přání nastávajících maminek a vychází jim co nejvíce vstříc. Ať už se to týká možnosti doprovodu rodinného příslušníka k porodu, volby alternativních poloh při porodu nebo využití muzikoterapie a aromaterapie. V příštím roce by navíc měl začít růst nový pavilon reprodukční medicíny. Přáním všech lékařů je vznik jednoho z nejmodernějších pracovišť nejen v České republice, ale i v Evropě. Součástí by mělo být vše související s gynekologií a těhotenstvím a počítá se i s uroandrologií, která převezme péči o muže.

Foto: agentura SXC

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).