Hlavní navigace

V babyboxu v Ústí nad Orlicí našli půl hodiny starou holčičku

27. 7. 2009

Sdílet

Jen půl hodiny starou holčičku našli zdravotníci v noci na pondělí v babyboxu nemocnice v Ústí nad Orlicí. Zdravou holčičku pojmenovali Licie, sdělil v pondělí předseda Nadačního fondu pro odložené děti Statim Ludvík Hess. Venkovní dvířka babyboxu se otevřela 28 minut po pondělní druhé hodině. „Službu měl ředitel nemocnice, dětský lékař Martin Procházka. Se sestřičkou Lucií vyzvedli vnitřními dvířky z babyboxu holčičku zabalenou v ručníku i s placentou,“ uvedl Hess.

Jen půl hodiny starou holčičku našli zdravotníci v noci na pondělí v babyboxu nemocnice v Ústí nad Orlicí. Zdravou holčičku pojmenovali Licie, sdělil v pondělí předseda Nadačního fondu pro odložené děti Statim Ludvík Hess.

Venkovní dvířka babyboxu se otevřela 28 minut po pondělní druhé hodině. „Službu měl ředitel nemocnice, dětský lékař Martin Procházka. Se sestřičkou Lucií vyzvedli vnitřními dvířky z babyboxu holčičku zabalenou v ručníku i s placentou,“ uvedl Hess.

Dítě někdo odložil těsně po porodu. „Snad se narodila vedle babyboxu,“ vzkázal Procházka. Holčička je podle něj zcela zdravá, váží 2,90. „Podle sestřičky, která měla službu, jsem jí dal jméno Lucinka,“ dodal ředitel nemocnice.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).