Hlavní navigace

Tlouštíci si v letadle musí připlatit

17. 4. 2009

Sdílet

Americká United Airlines začala účtovat obézním cestujícím poplatek za další sedačku. Uvedl to Tomio Okamura, viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Důvodem je podle Okamury více než 700 stížností z loňského roku od cestujících, kteří si stěžovali na nepohodlnou cestu, jelikož byl jejich soused v letadle tak silný, že jeho tělo přesahovalo do jejich sedačky.

Americká United Airlines začala účtovat obézním cestujícím poplatek za další sedačku. Uvedl to Tomio Okamura, viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Důvodem je podle Okamury více než 700 stížností z loňského roku od cestujících, kteří si stěžovali na nepohodlnou cestu, jelikož byl jejich soused v letadle tak silný, že jeho tělo přesahovalo do jejich sedačky.

United Airlines zatím zavedla tuto novinku na letech z amerického Chicaga a týká se cestujících, kteří se nevejdou do své sedačky v zaplacené třídě, nemohou si zapnout bezpečnostní pás přestože použijí prodlužovačku bezpečnostního pásu a nebo si nemohou dát dolů loketní opěrku, když sedí.

Výše uvedení cestující si musí nově buď připlatit za další sousední sedačku nebo si musí koupit dražší letenku ve vyšší třídě ( business class), kde je širší sedadlo.

Americká letecká společnost United Airlines je čtvrtou největší leteckou společností na světě, ročně přepraví přibližně 68 milionů cestujících na celém světě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).