Hlavní navigace

Tajemství žmolků v pupíku odhaleno!

Sdílet

Doktor Georg Steinhauser z Vídně odhalil po třech letech analýz tajemství vniku žmolků v pupíku. Podle něj se usazují žmolky v prohlubni pupečního uzlu kvůli specifickým chloupkům, které při pohybu stahují vlákna a prach a formují je do kuličky. Během svých výzkumů analyzoval  503 žmolků a chemickou analýzou zjistil, že nejsou tvořeny jen bavlněnými vlákny a cupaninou, ale obsahují také kousky mrtvé kůže, tuk, pot a prach.

Doktor Georg Steinhauser z Vídně odhalil po třech letech analýz tajemství vniku žmolků v pupíku. Podle něj se usazují žmolky v prohlubni pupečního uzlu kvůli specifickým chloupkům, které při pohybu stahují vlákna a prach a formují je do kuličky.

Během svých výzkumů analyzoval  503 žmolků a chemickou analýzou zjistil, že nejsou tvořeny jen bavlněnými vlákny a cupaninou, ale obsahují také kousky mrtvé kůže, tuk, pot a prach.

Podle Steinhause  je prevencí před jejich tvorbou holení nebo piercing v pupíku. Jeho studie byla publikována v časopise Medical Hypotheses.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).