Hlavní navigace

Státní zemědělská a potravinářská inspekce za loňský rok zvýšila počet kontrol

Sdílet

V roce 2008 inspektoři uložili přes 16 tisíc zákazů uvádění do oběhu vztahující se na potraviny a tabákové výrobky v hodnotě dosahující téměř 46 milionů korun. Podle SZPI bylo celkově zjištěno 5 878 vzorků potravin, které nevyhověly požadavkům právních předpisů. Nejvyšší počty nevyhovujících vzorků se týkaly čerstvého ovoce a zeleniny, vína, masa a masných výrobků, čokolády a cukrovinek, mléčných výrobků, ale také dehydratovaných výrobků a ochucovadel.

V roce 2008 inspektoři uložili přes 16 tisíc zákazů uvádění do oběhu vztahující se na potraviny a tabákové výrobky v hodnotě dosahující téměř 46 milionů korun. Podle SZPI bylo celkově zjištěno 5 878 vzorků potravin, které nevyhověly požadavkům právních předpisů.

Nejvyšší počty nevyhovujících vzorků se týkaly čerstvého ovoce a zeleniny, vína, masa a masných výrobků, čokolády a cukrovinek, mléčných výrobků, ale také dehydratovaných výrobků a ochucovadel.

V porovnání s rokem 2007 tak došlo k dalšímu znatelnému nárůstu počtu kontrol.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).