Hlavní navigace

Soutěž: Vyhrajte vstupenky na veletrh Harmonie 2009!

16. 9. 2009

Sdílet

Zdravá výživa, biopotraviny a Fair Trade budou hlavními tématy 14. ročníku veletrhu Harmonie 2009, který se uskuteční od 8. do 10. října 2009 v Pražském veletržním areálu Letňany. Server Vitalia.cz je mediálním partnerem této akce a vypisuje soutěž o volné vstupenky na tuto akci.

Proč Harmonie?

„Touha po zdraví je přirozenou vlastností lidstva. Ne vždy jsou ovšem lidé ochotni tomuto cíli něco obětovat – pohyb, zdravá strava a zdravý životní styl obecně stojí obvykle více energie než opak. Počet těch uvědomělých ale roste – obzvláště v posledním desetiletí plném stresu a dalších nezdravých vlivů v našem okolí je trend „bio“ a „zdraví“ velmi populární,“ vysvětluje ing. Daniela Boučková ze společnosti Terinvest, která veletrh Harmonie 2009 pořádá.

Akce by měla spotřebitelům posloužit k orientaci na trhu s bioprodukty, k poznání nových trendů a možností, jak propojit různé aspekty zdravého životního stylu. Veletrh bude totiž probíhat souběžně s veletrhem pro zdraví a krásu duše i těla Wellness Balnea a veletrhy Beauty Styl a Fitness Expo. Partnery veletrhu jsou Pro-bio, svaz ekologických zemědělců a Pro-bio, liga ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství.

Biopotraviny i detoxikační programy

Na Harmonii se představí například Biopekárna Zemanka, které se již podruhé za sebou podařilo zvítězit v soutěži biopotravina roku. Výrobky z hlívy ústřičné představí Natur apatyka s.r.o., výrobky ze sušené bio syrovátky Aromatis, s.r.o., která vyrábí řadu Amálka bio. Prezentovat se bude Neera Detox kúra, jednoduchý, ale účinný detoxikační program obnovující zdraví, přirozeně zeštíhlující a úspěšně bojující proti stárnutí, nebo evropská novinka Zdravé světlo, tzv.zdravé, plnospektrální osvětlení, které se složením blíží slunečnímu světlu a má na organismus ve srovnání s běžným osvětlením výrazně pozitivní vliv.

TIP: Doprovodný program veletrhu Harmonie 2009

Návštěvníci se mohou těšit také na zajímavý doprovodný program, jehož součástí budou například kurzy zdravého vaření. Různé zdravé dobroty bude možné na Harmonii samozřejmě také ochutnat. Cateringová společnost Ráj chutí nabídne v exkluzivní veletržní restauraci širokou paletu tzv. čerstvých jídel (raw food). Jedná se o jídla z čerstvého ovoce, zeleniny, semínek a oříšků, které neprošly tepelnou úpravou. Díky tomu si zachovávají čerstvost a šťavnatost, jsou chutná, barevně pestrá a plná enzymů a vitaminů. Léčebnému a energetickému potenciálu čerstvých jídel, která patří mezi nejnovější trendy zdravé výživy v USA, bude věnována i přednáška Filipa Říhy a Michala Kreslíka v sobotu dopoledne.

Ochutnávka Fair Trade výrobků

Návštěvníci budou moci ochutnat také znamenitou Fair Trade kávu a seznámit se s dalšími výrobky tzv. spravedlivého obchodu, jehož cílem je podporovat pěstitele v rozvojových zemích a potlačovat dětskou práci. O principech Fair Trade i osobních zkušenostech s dopady tohoto systému  v Ugandě bude přednášet v sobotu odpoledne Lenka Černá z Excellent Plzeň.

Pomoc potřebným je spojena také s doprovodnou akcí veletrhu nazvanou Kouzelné jablíčko. Studenti Hotelové školy v Radlicích budou předvádět své umění a dovednosti na jablkách. Ta jsou pak po ošetření proti hnědnutí zabalena do ozdobných sáčků a prodávána za symbolickou cenu 30,– Kč. Výtěžek připadne nadačnímu fondu Kapka naděje.

Občanské sdružení Život a zdraví se bude prezentovat s expozicí Zdraví & životní styl. Jde o sadu měření a testů, která mohou zájemci podstoupit a výsledky pak konzultovat s odborníkem v oblasti zdravého životního stylu.

Kompletní program veletrhu najdete na www.harmonie.eu.

Soutěž o vstupenky

Server Vitalia.cz vypisuje soutěž o osm volných vstupenek na veletrh Harmonie 2009. Stačí, když napíšete na adresu soutez@vitali­a.cz, kolikátý ročník tohoto veletrhu se letos koná, a budete vylosováni. Osm výherců získá volný vstup na celou akci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).