raději ať nekritizuje jiné a místo toho si opraví své vlastní bláboly zde dříve uvedené...
a mezi přidáním červené řepy a barviva z červené řepy ja opravdu velkánský rozdíl... ale chápu, že jinak by článek nebyl asi dostatečně dlouhý..
Dobrý den, skutečně nevidíte rozdíl v tom, když by byl masný výrobek nastavován řepou, tedy na úkor obsahu masa, a když je řepa obsažena jako přírodní barvivo?
Paní Krbcová, tady nejde o řepu nebo barvivo.
Prosím o sdělení, jestli máme čekat na pokračování seriálu o očkování MUDr. Vavrečky a jestli máte v plánu sehnat pro ostatní témata autory, kteří by se aspoň blížili jeho úrovni.
Nechce se mi věřit, že byste měla tak nízké ambice a Vitalia se vydala cestou recenzování "odborných pořadů" z produkce tn.cz nebo jiné bulvární žumpy.
Předem děkuji za odpověď.
JB, odpovídala jsem na konkrétní připomínku.
Jistě neplánujeme nějaké pravidelné "recenzování" podobných pořadů, ale některé dezinformace je vhodné uvést na pravou míru.
Seriál dr. Vavrečky je momentálně pozastaven z důvodu pracovního vytížení autora. Pokud se situace změní, a já doufám, že ano, budeme velmi rádi pokračovat.
Opravdu si nechcete vytýčit vyšší cíle, než zachraňovat před sladkou nevědomostí ty, kteří čerpají informace z bulváru?
Zpráva o pozastavení seriálu kvůli "pracovnímu vytížení" MUDr. Vavrečky zní skoro jako by zdejší články byly pro něj jen koníčkem pro volné chvíle.
Na 100kg dame 40kg hoveziho, 55kg tucneho veproveho a 17kg sadla z hrbetu. Jeste, ze se ten salam pri tepelnem opracovani spece a vysusi, jinak bych si myslel, ze si zamestnanci vyrobce kradou vejsluzku na doma.
soucet sice matematicky nesedi, prakticky je to ale spravne, pri miseni a zahrati masa se z nej odparuje voda a finalni hmotnost je tedy nizsi nez hmotnost pripravenych surovin .. je to stejne jako s marmeladou, pr. bezne se na vyrobku uvadi, ze pro 100 g marmelady bylo pouzito 130 g ovoce apod.
V těch normách se počítalo i s výrobními ztrátami. Když to maso hodíte umlít, tak vám něco zbyde v mlýnku, a podobně. A jak sám píšete, nějaká voda se odpaří, tuk v rámci tepelného zpracování také odkape a pod.
Muze si mily pan rikat co chce. Pro mne osobne je vysocina ta nejvetsi zoufalost. Jednou za par let si ji koupim 100g a vyzkousim. Zatim to vzdy dopadlo tak, ze je to stale ten samy hnus. Ackoliv mam maso opravdu rad a miluju krvavy steak, vubec nedokazu pochopit, co na te vysocine tolika lidem chutna.
Souhlas. Vysočina mi nikdy nijak extra nechutnala a to ani za minulého režimu, kdy se u různých výrobců jednalo o v podstatě identický výrobek vyráběny podle závazných podnikových norem.
Když chci nějaký suchý salám, tak sáhnu třeba po Uheráku přímo z Maďarského Picku, Křemešníků nebo lovečáku od některého z osvědčených výrobců, ale Vysočina fakt ne. Nic na tom nemění vyhláška, která se snaží nějakým způsobem korigovat, co ještě je Vysočina a co už ne. V tomto směru s tím kuchařovým výrokem souhlasím.
Ještě takový drobný tip. Nesnažte se recenzovat pořady bulvárního typu. To nemůže dopadnout dobře, viz. tenhle článek.
Mě sice Vysočina taky moc nechutná (nemá souvislost s debatami o propadu kvality, prostě mi tento styl salámu nesedí), ale to přeci nic nemění na tom, že tvrzení Jakubce jsou neskutečné hovadiny !
Do jisté míry lze krčit rameny, ale udělat z pepře "tekutý kouř" a divit, se že je tam hovězí už podle mě daleko přesahuje bod, kde nad tím lze mávnout rukou :-( No a označit obchodní značku řetezce hypermarketů za ukázku konkrétního řezníka už zavání spíš záměrnou manipulací.
Naopak si myslím, že podobných článků rozebírajících různé "bulvární omyly" by neuškodilo více, ono totiž mnoho lidí bere informace podobného druhu zcela vážně :-(
Musím se přidat k ostatním. Opravdu mě kritika nějakého bulvárního pořadu nepřijde jako vhodná náplň tohoto serveru. Kritizovat odbornost rádoby kuchařů z televize ano, ale více objektivně, obecně a s nadhledem. Číst, co kde který "odborník" řekl, se hodí tak právě do bulváru.
Rádoby kuchaři? Kolik informací jste si našel o panu Jakubcovi, kolik jídel jste od něj jedl, že si dovolujete hodnotit ho jako rádoby kuchaře? Asi jste jen další rádoby odborník, jako všichni na tomto serveru i v této diskuzi.
Opravuji, i přesto, že kuchaři dle mého názoru vaří v kuchyních a restauračních zařízeních, nejsou to šoumeni v televizi: "Kritizovat odbornost KUCHAŘŮ A rádoby kuchařů z televize ano, ale více objektivně, obecně a s nadhledem. Odborníkem nejsem a dokonce ani nesleduji televizi. Jsem čtenářem a hodnotím článek, který jsem si přečetla. Pokud někomu můj příspěvek v diskuzi přijde málo odborný, tímto se omlouvám, doposud jsem měla za to, že svůj názor a pohled na věc (za mě je tou věcí sepsaný článek) můžou vyjádřit všichni.
Dobrý den,
jsem p. Havlovi naopak vděčný za to, že ty nesmysly z tn.cz uvedl na pravou míru.
Tzv. "testy" komentované zmíněným kuchyřem totiž bijí do očí už příliš dlouho. Kromě zde uvedeného testu salámů např. test jahodových džemů z 2.4.2014 - Radek Jakubec si ani nepřečetl ve vyhlášce definici marmelády a džemu, aby ze čtenářů nedělal hlupáky.
Jen se obávám, že návštěvnost uvedeného serveru je vyšší, než počet přístupů zde. Navíc mnoho lidí věří tomu, že co je v novinách, to je pravda. Přemýšlím, zda by neobjektivní informování spotřebitelů a zveřejňování polopravd neměla řešit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání…
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK