Hlavní navigace

Názory k článku Rostlinné alternativy živočišných potravin

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2019 13:00

    Jiří

    Dnes vyšel pěkný rozhovor s profesorem Pirkem, mimo jiné na téma výživa a sport. Dovoluji si z něj ocitovat: „Málokdo ví, že v jedné z prvních knih Starého zákona Bůh říká: „Vše, co je živé, vše, co se hýbe, a i zelené vám dávám jako vaši potravu.“ Čili už tehdy se vědělo, že člověk je všežravec, a nikoli vegetarián, jak je teď v módě.“

  • 12. 4. 2019 13:16

    JB

    Se vším respektem k panu Pirkovi i všem křesťanům si spoustu toho "co se hýbe a je zelené" odpustím. A tuším, že autor příspěvku ani pan Pirk stejně jako já nekonzumují např. příliš potravin z hmyzu, přestože z hlediska celého lidstva jsme my, kteří hmyz nejíme, v menšině.

    Zkuste respektovat zejména ty, kteří mají zdravotní omezení např. na laktózu, proto hledají alternativy ke kravskému mléku.

    Já osobně mám velký respekt k těm, kteří v souladu se svým životním stylem tomu přizpůsobili i svůj jídelníček. Méně respektu mám k těm, kteří mají problém zvíře zabít nebo jen být svědkem jeho porážky, ale maso potřebují jíst 2x denně a ještě si libují v ponižování vyznavačů jiné diety než je ta "moje jediná správná".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).