Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Roman Vaněk: Musíme si uvědomit, že hospoda není kostelíček od warezak - Vanku Vanku, co jste to napsal o to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2014 10:02

    warezak (neregistrovaný)

    Vanku Vanku, co jste to napsal o to warezu? Kdyby se dalo ferrari ukrast jednim kliknutim, verte, ze by u majitele vydrzelo maximalne par vterin a nasledne by jej ukradl nekdo dalsi. Kdyby jste byl alespon trochu rozumny, zjistite, ze existuje specialne upraveny papir, ktery sice vyfotite / oskenujete, ale nic na nem neuvidite. Je to celkem jednoducha uprava od firmy 3M na principu osvitoveho postriku v radu tloustky mikronu. sice stoji spousty penez, ale zamky do ferrari/gsm modul/alarm a dalsi zabezpecovaci prvky proste neco stoji stejne tak jako "antikopirovaci" vrstva. Kdyz vydavat knihu, tak rozhodne ne v digitalni podobe. To se pak clovek nesmi divit, ze je hned dostupna vsude na internetu. Za dalsi nikdo Vam nebrani v tom, najit si cloveka, ktery toto zverejnil a patricne ho potrestat "za nic". Za dalsi. Navstivit me jeden z rodicu se slovy "od ted budes za vsechno na internetu platit", tak mu ustrihnu UTP od modemu. Lidem jako jste vy bych uctoval za kazdou navstivenou stranku na internetu 3500kč a za každý reload každé navštívené stránky 2000kč. za stažení volně šiřitelného obsahu 35.000kč. A to z jednoho prostého hlediska - VEŠKERÝ obsah na internetu musel někdo vytvořit - napsat články/vytvořit grafickou upravu stranek, napsat kod, naprogramovat, vytvorit databazi, udrzovat jej v chodu, platit za domenu, hosting, spravu, udrzbu, ziskavat informace ktere na strance bude zverejnovat, delat korekturu textu, spravovat uziv. ucty atp. verte, ze to neni nic jednoducheho a stoji to mnohonasobne vic nez jeden vytisk vasi "uzasne" knihy. Proto bych Vam nechal uctovat takove palky. Stejne tak jako kdyz kamarad si koupi film na blue-ray a vy k nemu prijdete a divate se na ten film spolu, tak pripravujete produkci toho filmu o jejich penize. Jinymi slovy jste ten film prachsproste ukradl tim ze jste se na film dival a produkci za to nedal ani korunu. Ach prominte vlastne jsem zapomel, ze kradou VSICHNI UZIVATELE INTERNETU. Kratke zamysleni: ja jakozto provozovatel serveru si najmu grafika, ktery pro me ZA PENIZE vytvori logo stranek. Chci aby se na nej lide divali, ale nechci, aby si jej stahovali do PC. No a ted prijde vseznalek typu Vanek, navstivi moje stranky a jeho uzasny prohlizec INT3RN0T EXPLORER si ten obrazek nakešuje a ulozi jej na Vas disk. Timto jste mi prave ukradl obrazek (bez dovoleni jste si jej stahl - ackoli nevedomky). Jinymi slovy jste vetsi zlodej nez ten, kdo si stahl vasi knihu, protoze kdyz si otevrete cache vaseho prohlizece, najdete tam mraky obrazku a kešovaných souboru, ktere vam nenalezi a nejsou vase. Muzete si je prohlizet, ale ne stahovat na disk (ackoli se to deje nevedomky, vysledek je stejny) a pokud k tomuto mate argument, tak odpovidam predem: "uzivatel 'ctenar' si tu vasi pseudo uzasnou knihu take stahl nevedomky". Uprimne zajimala by me Vase reakce. Evidente informacnim technologiim rozumite jako koza petrzeli a nemel byste mluvit o necem, cemu tak docela nerozumite.

  • 1. 2. 2014 8:26

    Jux (neregistrovaný)

    Každý člověk sdílí obsah na internetu pod určitou licencí.

    Pokud třeba Vitalia dá na internet články zdarma a vydělává inzercí, tak je v pořádku číst články a vidět u toho inzeci. Není nutné nikomu nic platit, zaplatí inzerenti.

    Autor firmu, hudby, vytváří toto dílo s nějakou licencí. Její porušení je porušení smlouvy. Pokud autor řekne: "Toto dílo se smí používat výhradně takto." vy máte 2 možnosti, smlouvu dodržet, nebo celé to dílo nepoužívat.

    Já jsem napsal kolem 400 článků, nic jsem za to nechtěl, psal jsem je k sobě na web. Kdyby ale mé články někdo sebral a dal si je k sobě na web (nikde ty články neubyly a přesto se mi stala újma, jakto?), taky bych se bránil.

    To, že je něco snadné ukrást (kliknutím myši), neznamená, že je správné to krást.

  • 2. 2. 2014 15:00

    ludwa (neregistrovaný)

    To ale těmto neslušným hovadům těžko vysvětlovat... Internet je jejich moře :)

  • 2. 2. 2014 17:21

    krakonoš (neregistrovaný)

    Internet je stejný veřejný prostor, jako ulice. Když něco dáte na internet, je to totéž, jako když to vylepíte na ulici na nějakou nástěnku. Nikoho nemůžete postihnout za to, že si to ofotí, nebo to pozvrací, když se mu ze čtení toho, co tam je, udělá špatně; maximálně mu můžete udělit pořádkovou pokutu za znečištění veřejného prostoru. Že si několik idiotů myslí, že ,,jejich" web je jejich majetek, je jen a jen jejich problém. pokud jim vadí, že návštěvníci si s tím, co tam je, nakládají dle svého, recept je jednoduchý: prostě tam nic nedávejte a nechte si to doma v šupleti!

  • 4. 2. 2014 12:58

    Seti (neregistrovaný)

    To, že je Internet veřejný prostor, Vám nedává žádné právo dělat si tam, co uznáte za vhodné. I pro veřejné prostory platí pravidla. Obsah webu JE MAJETKEM VLASTNÍKA. Že si někteří idioti myslí, že když je to veřejně přístupné, je to automatický majetek všech, na tom nic nemění. Pokud se Vám nelíbí, že si autor webu za zobrazení obsahu, klade nějaké podmínky, např. zobrazení reklamy, nikdo Vás nenutí tam lézt, najděte si jiný web.

  • 7. 2. 2014 9:33

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Obsah webu není majetkem vlastníka.

    Obsha webu je majetkem vlastníka pouze tehdy, pokud je zároveň majetkem všeho, co na webu používá. Což často není.

    Pokud si koupí ve fotobance fotku s právem umístit ji na web, pak není fotka (část obsahu webu) majetkem vlastníka webu, ale pouze jí může zobrazovat za základě licence.

    Pokud si na web umístí volně přístupný soubor – pak ho opět umístil pouze na základě licence k užívání, ale není jeho majetkem ani není vlastník.

    Je smutné, že tu šijete do pirátů, ale nechápete elementární rozdíl mezi vlastnictvím a licencí k použítí – což je pro duševní vlastnictví klíčové.

    Ale nebrání vám to dělat černobílé závery a morálně se etablovat jako anděl.

    Není ani zřídkavý případ, kdy majitel webu nevlastní z obsahu vůbec nic, pouze veškerý obsah zobrazuje na základě licence.

    Doporučuji si dělat jasno a rychleji přemýšlet než psát.

  • 7. 2. 2014 12:55

    Seti (neregistrovaný)

    Web jako CELEK, tedy jako dílo, je majetkem vlastníka. Ano, může obsahovat cizí fotografie nebo texty na základě nějaké licence, ale to na věci nic nemění.

    Je smutné, že pokud Vám něco není jasné, tak místo toho, abyste se zeptal, jak je to myšleno, začnete poučovat a urážet.

  • 9. 2. 2014 11:28

    SYN (neregistrovaný)

    A přitom je velice často ten CELEK jen přebalená surovina z úplně jiné země než se tváří, případně jen s minimálním zpracováním... velice by pomohlo DŮSLEDNÉ uvádění země původu :):)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).