Hlavní navigace

Názory k článku Recepty z mořských řas: hodí se do polívky, ale i místo náplasti

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 7. 2013 8:45

    Tomar (neregistrovaný)

    Velmi prosim o poskytnuti informaci o "schopnosti ras eliminovat vliv radioaktivnich latek". To bude zajimat vsechny pacienty podstupujici radioterapii.

    Dekuji predem,
    Tomar

  • 3. 7. 2013 10:35

    Simona Procházková (neregistrovaný)

    Dobrý den, děkuji Vám za dotaz a posílám tedy ještě nějaké rozšířené informace o vlivu léčivých účinků mořských řas na naše zdraví.

    Mořské řasy jsou vynikajícím prostředkem organického jódu a dalších stopových prvků, jejichž potřebu nemůžeme pokrýt naší běžnou stravou. Když se zamyslíme a uvědomíme si, že více než 59 prvků potravy je rozpuštěno v mořské vodě, pochopíme, jakou hodnotu mají potraviny z moře. Je to následujících 59 prvků – aktinium, argon, arzen, baryum, bór, bróm, cer, cesium, cín, dusík, draslík, erbium, fluor, fosfor, hliník, hořčík, chlór, chrom, indium, iridium, jód, kobalt, křemík, kyslík, lanthan, lithium, mangan, měď, neptunium, olovo, osmium, platina, plutonium, radium, rhedium, rtuť, rubidium, ruthenium, samarium, selen, síra, skandium, sodík, stříbro, tantal, thalium, thorium, thulium, uran, uhlík, vápník, vodík, vizmut, ytrium, zinek, zirkonium, zlato a železo. Jen jediný prvek z tohoto seznamu se podílí téměř na každé aktivitě a funkci lidského těla, je to zinek. Organismus zdravého člověka by měl obsahovat všechny tyto prvky, ale kdo je na této planetě úplně zdravý? Právě mořské rostliny, jako řasy a chaluhy, přispívají k udržení tělesné rovnováhy a tedy celkového zdraví.

    Mořské řasy jsou také zdrojem kvalitních dobře využitelných a lehce stravitelných bílkovin, uhlovodanů a látek, které neutralizují v organismu kyseliny z moderní rafinované stravy. Mořské řasy organismus detoxikují, posilují činnost ledvin a jater. Díky vyvážené kombinaci minerálů a vitamínů mohou být při pravidelné konzumaci účinnou prevencí civilizačních onemocnění nebo mohou jejich stav výrazně zlepšit.

    Mořské řasy mají velkou schopnost eliminovat vlivy chemických a radioaktivních látek. Čistí organismus od těžkých kovů, jako je kadmium, olovo a rtuť. Lidé většinou ani netuší, kolik těžkých kovů mají v organismu uložených. Ty se do těla dostávají dechem, vodou, jídlem, kosmetikou, amalgámovými plombami…Těžké kovy silně narušují imunitní systém, poškozují dva hlavní čističe těla a to jsou ledviny a játra. Právě řádná funkce těchto dvou orgánů je při léčbě všech onemocnění i rakoviny zásadní.

    Vědecké výzkumy potvrdily, že mořská řasa kombu neutralizuje radioaktivní stroncium. Při pravidelném několikaměsíčním užívání dochází k posílení imunitního systému, zvýší se tak počet T lymfocytů a sníží radioaktivita.

    Přeji Vám hezké letní dny. Simona Procházková

  • 6. 7. 2013 11:05

    pb. (neregistrovaný)

    Radioaktivitu nelze nijak eliminovat. Lze ji odnést jinam, odstínit, počkat, až sama přestane, ale nelze ji nijak vypnout, nebo neutralizovat.

    Jedním z nebezpečných radioaktivních prvků je jód - jde o prvek s krátkým poločasem rozpadu, takže v přírodě se nevyskytuje. Ve větším množství se vyskytuje v okolí atomových výbuchů nebo jaderných havárií. Jód je důležitým prvkem pro fungování štítné žlázy a při zvyšeném obsahu radioaktivního jódu v okolí se může radioaktivita hromadit ve štítné žláze a vyvolávat rakovinu štítné žlázy. Běžným opatřením v takovém případě bývá preventivní zvýšený přísun jódu, čímž se sníží následná okamžitá potřeba jódu - radioaktivní jód v okolí se díky tomu vstřebává řádově pomaleji a jeho negativní účinky se tolik neprojevují. Mořské řasy, vzhledem k vysokému obsahu jódu, mohou sloužit právě jako zdroj takového neškodného, neradioaktivního jódu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).