Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proočkovanost klesla pod 90 %. Spalničky se v Česku opět šíří od Jana Ju - očkování je povinné, také musíme podávat přiznání a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2018 11:57

    Jana Ju (neregistrovaný)

    očkování je povinné, také musíme podávat přiznání a ctít zákony.

    Očkování se dá beztrestně obejít, je to hazard pro nás všechny. Svoboda není o tom, že si budu dělat co chci.
    BIO matky, Strunecká ap. co dělá stát, aby ochránil ostatní poctivé?

  • 13. 4. 2018 18:01

    tsd

    Nejsem očkovaný, protilátek mám až až. Spalničky jsem prodělal v dětství.
    Málem mne to stálo život. Proto se tady s kolegou rozčilujeme nad jinými. Nepřál bych to nikomu ani dětem odmítačů, které k tomu přišly díky blbosti rodičů, ani ostatním, kteří k tomu přišli jak slepí k houslím a samozřejmě z velké části také díky odmítačům.

  • 17. 4. 2018 12:18

    JB

    Záleží na tom, o jaké PŘIZNÁNÍ se jedná. Kéž by se dalo vyhnout očkování stejně beztrestně, jako např. přiznání sponzorů volební kampaně ;-)

    Bohužel naše zákony jsou postavené tak šíleně, že když se já jako rodič nějak rozhodnu (klidně mě přesvědčujte, že špatně), tak stát za to potrestá moje dítě. A podle našich ústavních soudců (až na jednu výjimku) je to tak v pořádku.

    HAZARD PRO VŠECHNY? To by si zasluhovalo podrobnější vysvětlení. Kdo jsou ti VŠICHNI OSTATNÍ POCTIVÍ ohrožovaní dětmi odmítačů?

    A) Děti s kontraindikací, které nemohou být očkovány? Rád bych takový status získal pro své dítě, které onemocnělo vzápětí po tom, co dostalo dávku hexy. Ale systém je neprůstřelný. Buď je reakce popsaná v příbalovém letáku vakcíny a je to tedy BĚŽNÁ reakce. Anebo reakce v letáku uvedena NENÍ, což pediatr považuje za důkaz, že to nemá souvislost s očkováním. Kontraindikaci máte šanci získat pouze na základě "mimořádně závažné" nebo "anafylaktické" reakce (http://www.vakciny.net/principy_ockovani/pr_06.html).
    Takže dokud vám dítě po nějakém očkování málem neumřelo, očkujete dále ... anebo neočkujete a je z vás ANTIVAX.

    B) Očkované děti, které nezískaly imunitu? Když je situace tak vážná, proč nekontrolujeme hladinu protilátek u očkovaných, abychom lépe chránili ty děti, kterým nestačilo k vytvoření protilátek běžné schéma očkování? Nebo takové děti se neohrožují navzájem? Nejsou ohroženy dospělými bez imunity nebo cizinci? Nebo že by byly viry od dětí odmítačů nakažlivější?

    C) Dospělé bez imunity? (neprodělali nemoc, nejsou očkováni nebo účinek očkování již vyprchal) Hmm... takže aby pan Paragraf nemusel na včeličku osobně, je potřeba napíchat všechna naše miminka...

    D) Očkovaní, kteří mají imunitu z očkování a neočkovaní s imunitou získanou proděláním nemoci? Co přesně imunním lidem hrozí od neočkovaných dětí?

    Zároveň je to i otázka, který "zákon" má navrch. Listina evrpských

  • 17. 4. 2018 12:56

    tsd

    Myslím, že naše zákony jsou až příliš benevolentní. Ve Francii za odmítnutí očkovat vám dítě také neumístí do školky, vyfasujete 2 roky natvrdo a pokutu 30.000 EUR.
    Jak by se vám to líbilo? Budete stále nadávat na zákonodárce?
    Zpřísnění a vyšší pokuty mají i v Itálii a v Německu.
    A chystá se to v dalších zemích. Prostě těch, podle vás, nelogických blbců stále přibývá, jen vy máte svojí pravdu jedinou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).