Názory k článku
Pro mlékárnu jsou antibiotika v mléce velký problém

Mary
Mary (neregistrovaný) ---.195.189.80.dyn.plus.net
14. 6. 2014 1:02 Nový

naduzivani antibiotik

celé vlákno

Pamatuji se na zdejsi clanek pana Petra Havla, nazvany Antibiotika se v chovech používat smí. Ale k léčebným účelům. V tom clanku je napsano, ze se antibiotika smi pouzivat take k prevenci!! To v praxi znamena, ze kdykoliv.
Je zvlastni, ze v tomhle clanku neuvadite link na tematicky podobny clanek pana Havla.

Lenka Krbcova aura:96
14. 6. 2014 13:33 Nový

Re: naduzivani antibiotik

celé vlákno

Dobrý den, odkaz na zmíněný článek najdete mezi ostatními odkazy na související texty pod článkem. LK, Vitalia.cz

Mary
Mary (neregistrovaný) 84.93.41.---
18. 6. 2014 23:25 Nový

Re: naduzivani antibiotik

celé vlákno

Aha, takhle je to. Čekala jsem link uprostřed článku, jako to vždy bývá. Moje chyba. Děkuji za odpověď.

Magda
Magda (neregistrovaný) 46.167.194.---
14. 6. 2014 15:17 Nový

mleko pro telata

Dobry den,
asi nejvic me zde zarazila veta, kde se pise, ze mleko od kravy lecene ATB se klidne da telatum...a co pak...da se jejich maso lidem?! Nehromadi se rezidua ATB v jejich mase?
Zdravi Magda

sarlot.ka aura:10

Mléko a mléko

celé vlákno

Stejně by mě zajímalo, co tedy trvanlivé mléko obsahuje navíc, protože rozhodně nechutná jako to přímo od krávy.

jehovista
jehovista (neregistrovaný) 194.213.54.---
17. 6. 2014 13:17 Nový

Re: Mléko a mléko

celé vlákno

Rekl bych ze chutove bude rozdil dany predevsim homogenizaci.

Wisp
Wisp (neregistrovaný) 88.103.53.---
17. 6. 2014 14:33 Nový

Re: Mléko a mléko

celé vlákno

Neobsahuje nic navíc, ale je ošetřené vyšší teplotou (po velmi krátkou dobu), tzv. UHT technologií. Chuťově je tuším odlišné hlavně kvůli tomu, že se částečně štěpí mléčná bílkovina na kratší řetězce (což potom trávicí systém stejně dělá také). Jinak je hlavní rozdíl v obsahu mikroorganismů a spór (tj. nemělo by je obsahovat a proto také tak dlouho vydrží poživatelné).

Podrobně například zde:
http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty2/vseo/stranka.php?kod=1693

Mary
Mary (neregistrovaný) 84.93.41.---
18. 6. 2014 23:30 Nový

Re: Mléko a mléko

celé vlákno

Tím pádem bohužel také nezkysne, ale zhořkne. Kyselé mléko, je jak je dávno známo, je velmi prospěšné, přímo probiotické. Jenže probiotika jsou dnes samostatná kategorie a vydělávají se na nich obrovské sumy, zatímco kyselé mléko a podmáslí udělají stejnou službu.

Wisp
Wisp (neregistrovaný) 88.103.53.---
19. 6. 2014 9:48 Nový

Re: Mléko a mléko

celé vlákno

Přesně tak, zkysne jen jemně pasterizované mléko, které se dá koupit, ale není nejlevnější. Pokud nemá člověk přístup k čerstvému mléku jinak, je lepší kysané výrobky koupit rovnou.