Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pozor na „báječné“ létání miminek od abc - Nikdy jsem „létání miminek“ neprovozoval, děti mám již...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2010 13:07

    abc (neregistrovaný)

    Nikdy jsem „létání miminek“ neprovozoval, děti mám již větší. Myslím ale, že cokoliv se dělá se zdravým rozumem, nemůže uškodit. Rovnoměrná rotace tělíčka dítěte je rozhodně méně zatěžující na přetížení, než například silnější houpání nebo drcání v kočárku nebo náručí, kdy dochází k pravidelným změnám směru pohybu hlavičky. Nebezpečí úrazu nárazem se dá přeci eliminovat zvolením vhodného prostoru bez nebezpečných přednětů v okolí, a pokud rodič dítě pevně drží, nemůže mu přece vypadnout. A sestra v porodnici když nám ukazovala přebalování a dítě zvedala za nohy v žertu tvrdila, nebojte drží dobře pohromadě. Měla pravdu, děti sice vypadají křehounce, ale příroda je pro život vybavila velmi odolně. Tím že cokoliv děláme se vystavujeme nějakým nebezpečím, ale přestaneme proto lyžovat, jezdit na kole, plavat, houpat se na houpačkách? Další hysterická kampaň za radostné podpory některých našich lékařů. Stále přemýšlím, zda na chování většiny lékařů má i po dvaceti letech vliv socialistický přístup, že zdraví lidí je majetkem státu a jediní, kteří o něm budou rozhodovat jsou oni, nebo jen změnili myšlení na tržně-ekonomické a hlásají to co je pro ně ekonomicky zajímavé.(Auto­rizované servisy také hlásají, že jedině u nich bude váš vůz správně zkontrolován a opraven, bohužel často je to právě naopak). Stejně tak spousta našich lékařů nerada a dlouho přijímá jiné alternativy, než na jaké je zvyklá. Ohánějí se ohrožováním zdraví a života, a nerespektují právo člověka na svobodné rozhodování o svém životě. Dokazuje to řada „kauz“ z poslední doby – povinné očkování, porody mimo nemocnici, sterilizace bez vědomí pacienta, … . Myslím tedy, že je rozumné názor lékařů vyslechnout a posoudit zdravým rozumem, ne brát jako dogma. Nejlépe se zeptat více lékařů, protože i jejich názory se mohou diametrálně lišit. To, že je někdo doktorem medicíny neznamená, že je automaticky moudrý (podívejte Ratha, tomu bych se do rukou asi dostat nechtěl). Však se sami svými radami a doporučeními také něřídí, kolik lékařů se nezdravě stravuje, kouří, pije, provozuje nebezpečné sporty, řídí auta (i pod vlivem), nechce se nechat očkovat…

  • 15. 2. 2010 14:46

    Maadresa7 (neregistrovaný)

    Předně budu ráda, když se ta „hysterická kampaň“ ukáže jako neopodstatněná, ale je to zatím na začátku. (btw.:před praktikou „delfínkování“, kterou paní magistra také provádí, při svých kurzech plavání s miminky – také dle ruského vzoru – najdete na netu varování, a staršího data, od jiných instruktorek plavání, možná ovšem také pouze „hysterie“…)
    Lékaři nejsou neomylní, ale vidět v nich pouze finančně zainteresované „zastydlé“ skeptiky je totéž, jako říct, že všechno tzv. alternativní je pro fanatiky a také dobrý byznys, protože je to „in“. (osobně mám bohužel z pár diskusí poznatek, že někteří lidé u lékařů omyly předpokládají, kdežto u alternativních praktik je téměř nepřipouštějí)Je to o lidech.

  • 15. 2. 2010 22:10

    abc (neregistrovaný)

    Zcela s vámi souhlasím, je třeba vše dělat s rozumem. Mezi lékaři je jistě spousta osvícených, kteří jsou ochotni připustit i jiné než klasické medicínské přístupy. Rovněž i mezi alternativními léčitely a terapeuty jsou někteří šarlatáni a podvodníci. Bohužel lékaři, kteří se však prezentují v mediích striktně a bez jakéhokoliv dalšího zkoumání tyto alternativy nepřipouštějí, a otevřeně proti nim bojují. Víte, můj příbuzný lékař celý život odsuzoval léčitele (byl v tom celou dobu vychováván), když mu bylo nejhůře jednoho nakonec na doporučení kolegů navštívil, velmi se divil přesné diagnóze i výsledkům bylinkové léčby. Dnes již léčitele respektuje. Chce to jen trochu pokory před přírodou a světem, asi jen ti nejmoudřejší vědí, jak málo toho ještě vědí. Myslím, že vzájemná komunikace by byla pro obě strany přínosem. Ale jak jsem říkal, každý člověk dostal rozum, aby ho požíval a zhodnotil co je pro něho nejlepší.

  • 16. 2. 2010 9:10

    Maadresa7 (neregistrovaný)

    Ano, bylo by dobré, kdyby lékaři a bylinkáři – léčitelé spolupracovali (vzácně se to i děje, jsou i lékaři, kteří sami používají alternativní metody). Ale rozdílné názory na určité metody budou nejspíš stále, takže nakonec je tedy opět jen na každém, aby vše zvážil – jak ostatně píšete.
    Ovšem žádný lékař Vám nenabídne propojování s vesmírem, či upevňování důvěry, či odbourávání strachu „létáním“ s vlastním miminkem. Vlastně ho nemohl ani doporučit, ani před ním varovat, nyní k prozkoumání a ohodnocení bude možnost – tak uvidíme. Zatím nikdo nevyřkl rezolutní NE poté, co byl s metodou důkladně obeznámen. Zatím bylo požádáno jen pár odborníků, aby se vyjádřili k videozáznamu. Že se vyjádřili negativně nemusí být a priori odporem ke všemu alternativnímu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).